Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă destinaţie SPA Centru de turism balneo-fizioterapeutic, la Techirghiol

ro

13 Nov, 2010 00:00 3498 Marime text

7_techirghiol_primar_adrian_stan_02.jpgPrimăria oraşului Techirghiol va construi un centru multifuncţional de turism balneo-fizioterapeutic. Complexul, care va include o secţiune de tratament şi una de relaxare, va fi amplasat în spatele Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Autoritatea locală din Techirghiol a organizat o procedură de achiziţie pentru servicii de proiectare a Centrului multifuncţional de turism balneo-fizioterapeutic. Primarul oraşului, Adrian Stan, ne-a declarat că prin această licitaţie se va selecta un arhitect care să se ocupe de proiectarea centrului terapeutic modern. Terenul pus la dispoziţie pentru ridicarea edificiului are o suprafaţă de două hectare şi este amplasat, mai exact, în viitorul cartier de vile turistice. "Pe această zonă se va întinde cartierul de vile turistice, astfel încât polul turistic al oraşului se va muta acolo", a afirmat primarul Adrian Stan. Potrivit edilului, arhitectul care se va ocupa de proiectarea Centrului multifuncţional de turism balneo-fizioterapeutic va fi desemnat, cel mai probabil, săptămâna următoare. "După ce se va stabili câştigătorul, îl voi îndemna să viziteze cât mai multe SPA-uri de peste hotare, ca să ne putem inspira din ceea ce s-a construit în ultima perioadă în acest domeniu", a subliniat primarul din Techirghiol.

Terapie şi relaxare

Edilul şi-a exprimat speranţa ca oraşul pe care-l reprezintă să se poziţioneze prin această investiţie şi în categoria destinaţiilor SPA şi să devină cunoscut nu numai în domeniul terapeutic. "În felul acesta, Techirghiolul va deveni cunoscut nu numai pentru tratarea pacienţilor cu afecţiuni reumatismale, ci şi în rândul turiştilor din categoria de vârstă de 40 şi peste 40 de ani, a oamenilor activi, care vin la odihnă şi relaxare", a precizat primarul Adrian Stan. Proiectarea centrului multifuncţional va fi finanţată de la bugetul local şi, posibil, de la Consiliul Judeţean, după cum a afirmat primarul. Pentru execuţia centrului, Primăria Techirghiol va elabora un proiect european în valoare de cinci milioane de euro. Primarul Adrian Stan a precizat că centrul multifuncţional va fi structurat pe două componente: baza de tratament - dotată cu piscină, locuri de relaxare, masaj şi fizioterapie şi spaţiile de cazare care vor cuprinde 30 - 40 de camere. "Vor fi aproximativ 200 de locuri la tratament şi relaxare şi 30 - 40 de camere, astfel încât o parte dintre turiştii aflaţi la terapie sau odihnă se vor caza în cartierul de vile turistice", a adăugat edilul oraşului Techirghiol. Serviciile de proiectare a centrului multifuncţional de turism balneo-fizioterapeutic au fost estimate la 241.935 lei fără TVA. Deschiderea ofertelor a avut loc pe 9 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii