Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu se înţelege cu fraţii de alianţă, Tusac pune pe liber încă un viceprimar?

ro

19 Apr, 2011 02:48 1977 Marime text

Mangalia_Claudiu_Tusac.jpgIncapacitatea edilului-şef de la Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, de a-şi forma o majoritate în Consiliul Local a devenit, deja, proverbială. Însuşi preşedintele pe linie de partid, Radu Mazăre, l-a apostrofat în cadrul Ligii Aleşilor Locali pentru lipsa de tact în a-şi „apropia" consilierii locali. Dovadă stă faptul că, în 3 ani de la preluarea mandatului, Claudiu Tusac a reuşit performanţa de a schimba doi viceprimari şi... urmează al treilea.

Oleniuc, Mincă, Andrei... cine urmează?

Viorel Oleniuc (PNL) şi Ion Mincă (PC) au fost înlocuiţi, rând pe rând, din funcţia de viceprimar. Deşi în Partidul Naţional Liberal exista o experienţă dezastruoasă în relaţia cu primarul, Sorin Andrei, consilier local PNL şi liderul liberalilor mangalioţi, a decis să-şi încerce, la rându-i, norocul la primărie. Zis şi făcut! A fost numit viceprimar, numai că această „căsnicie fructuoasă" pare că nu va dura nici măcar un an. În ciuda protocolului Uniunii Social Liberale şi a tuturor presiunilor de la judeţ, consilierii locali liberali au convocat şi participat, în cursul zilei de ieri, la o şedinţă la care primarul Mihai Claudiu Tusac nu a catadicsit să participe, deşi el însuşi recunoaşte că se afla în primărie, conform unui comunicat emis de biroul de presă al Primăriei municipiului Mangalia: „Primarul Mihai Claudiu Tusac a venit la birou la ora 8.10 special pentru a lua parte la şedinţa convocată de către consilierii certaţi cu propria lor conştiinţă (consilierii PDL, PNL, PRM, PC), să încerce să discute cu ei. (...) Dar când a văzut că nici la şedinţa convocată de ei nu sunt în stare să adune cvorumul necesar, nu mai avea rost să-şi facă apariţia în sala de consiliu". De cealaltă parte, consilierul local PDL Paul Foleanu susţine: „Primarul Tusac a dat dovadă, încă o dată, că nu-i pasă de problemele cetăţenilor din Mangalia. Pe ordinea de zi erau proiecte foarte importante. După ce le iniţiază, primarul nu vine să le susţină. (...) La Mangalia, USL are încolăcit pe gâtul ei acest şarpe Anaconda care este Mihai Claudiu Tusac, care îi trage în jos spre desfiinţare". Cum „frăţia Uniunii Social Liberale" dă semne de şubrezeală, ne-am întrebat ce se va întâmpla cu funcţia de viceprimar deţinută de liberalul Sorin Andrei. Surse din interiorul Consiliului Local susţin că înlocuirea sa este iminentă. „Nu mai are zile multe. O să-l schimbe ca pe ceilalţi (Oleniuc, Mincă)", ne precizează un consilier local mangaliot. Bine, bine... dar cine urmează? Acelaşi ales local răspunde clar şi răspicat: „Constantin Filimon va fi următorul viceprimar. Tusac negociază intens pentru a-şi forma o nouă majoritate, exceptându-i pe liberali. Pentru a realiza asta, o să-l sacrifice pe Sorin Andrei şi o să-l pună pe Constantin Filimon viceprimar".

Ion Mincă: „Constantin Filimon e o javră"

Constantin Filimon este preşedintele Partidului Forţa Democrată din Mangalia, ales consilier local în 2008, fiind unul dintre cei doi aleşi locali pe care i-a câştigat partidul său la nivelul municipiului. Constantin Filimon a fost membru al Partidului Conservator. Exclus în anul 2008, s-a reprofilat şi a candidat, în acelaşi an, la primărie, din partea Forţei Democrate. Contactat telefonic pentru a ne spune cum vede noua schimbare la nivel administrativ de la Mangalia, liderul Organizaţiei Judeţene a PC Constanţa, Ion Mincă, ne-a declarat: „Constantin Filimon e o javră. Puteţi să şi scrieţi, că nu retractez. A lucrat în armată, dar nu ştiu cum de nu are onoare. Îşi urmează doar interesul propriu, nicidecum cel al cetăţenilor. (...) Chiar dacă momentan nu are afaceri în Mangalia, sigur şi le va crea..." Contactaţi telefonic, atât viceprimarul Sorin Andrei cât şi Constantin Filimon nu au dat curs apelurilor noastre. Rămâne de văzut însă ce repercusiuni va avea, în interiorul Uniunii Social Liberale, iminenta înlocuire a lui Sorin Andrei din funcţia de viceprimar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii