Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moinescu pregateste schimbarea lui Iordache

ro

05 Feb, 2010 04:13 2384 Marime text
moi_des.jpgRivalitatea dintre fostul primar al Medgidiei şi actualul, se adânceşte pe zi ce trece. Dumitru Moinescu este hotărât să încerce schimbarea lui Marian Iordache.

La nici doi ani de la alegerea sa în funcţie, liberalul Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia, este contestat de către fostul edil, Dumitru Moinescu. Cei doi şi-au aruncat acuze, reciproc, în cadrul unor emisiuni televizate, difuzate de două posturi TV locale, miercuri seară.

Democrat-liberalul Dumitru Moinescu a fost invitat în cadrul unei emisiuni la CTV, iar liberalul Marian Iordache la TV Neptun. În emisiunea transmisă în direct de CTV, Dumitru Moinescu a afirmat că ar fi vrut să participe la o confruntare televizată, faţă în faţă, cu Marian Iordache, la TV Neptun, dar că nu i s-a permis acest lucru. Contactat telefonic, Dumitru Moinescu ne-a declarat că a fost sunat de realizatorii emisiunii de la TV Neptun pentru a i se solicita o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii care îl avea ca invitat pe primarul Iordache. Democrat-liberalul le-a răspuns că ar vrea să fie şi el prezent în studio pentru a răspunde nemijlocit acuzaţiilor ce i se vor aduce, însă a fost refuzat pe motiv că formatul emisiunii prevedea un singur invitat şi nu doi.

L-am contactat telefonic şi pe Marian Iordache. Liberalul ne-a declarat că Dumitru Moinescu nu a putut fi invitat la TV Neptun, întrucât emisiunea s-a desfăşurat de la ora 21.00 la ora 22.00, iar democrat-liberalul se afla deja într-o emisiune, la CTV, care fusese programată pentru intervalul 20.00 - 21.00, şi nu ar fi putut ajunge.

moinescu_-__marian_iordache.jpgIordache, bombardat cu acuze de PD-L Medgidia

Lăsând la o parte aceste detalii, între cei doi adversari politici lupta nu s-a încheiat odată cu alegerea lui Marian Iordache în funcţia de edil-şef al Medgidiei. Fostul primar, Dumitru Moinescu, urmăreşte cu atenţie activitatea liberalului şi îl acuză de o serie de nereguli. Într-un comunicat de presă al organizaţiei PD-L Medgidia, primarul Marian Iordache este acuzat de „întârzierea implementării proiectelor realizate şi finanţate de adminsitraţia Dumitru Moinescu" şi de „lipsa unor proiecte noi şi ratarea participării Medgidiei la finanţările prin care Uniunea Europeană susţine dezvoltarea României". De asemenea, primarul Iordache este învinuit şi de lipsă de transparenţă faţă de Consiliul Local, pedeliştii susţinând că acesta refuză să pună la dispoziţie documente. PD-L Medgidia îl acuză pe primar, prin intermediul comunicatului, şi de „nepăsare faţă de problemele cetăţenilor, manifestată prin eliminarea audienţelor din programul său, de „demolarea patrimonială şi financiară a Medgidiei", dar şi de „dezinteres faţă de problemele sociale şi umanitare" ale municipiului.

Referitor la acuzele care i se aduc, Marian Iordache, a precizat că într-un an şi jumătate de mandat a continuat cele trei proiecte europene, a finalizat alte cinci şi a iniţiat un număr de alte şase. Dumitru Moinescu ne-a declarat că a demarat, la începutul acestei săptămâni, strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum în vederea demiterii lui Marian Iordache. El a adăugat că în Medgidia s-au organizat puncte de strângere ale acestor semnături la sediile PD-L şi ale agenţilor economici care susţin această formaţiune.

Iordache: „Semnăturile se strâng de anul trecut"

Pentru a afla şi părea sa în legătură cu iniţiativa demarată de către Dumitru Moinescu, l-am contactat şi pe primarul Marian Iordache, care ne-a declarat că democrat-liberalii ar fi început strângerea de semnături la sfârşitul anului trecut, şi nu doar de câteva zile. „O să apară peste câteva zile şi o să spună că s-au strâns 10.000 de semnături, ca să se arate că există la Medgidia o dorinţă mare în legătură cu această acţiune", ne-a declarat Marian Iordache, adăugând că se încearcă o lovitură de imagine la adresa sa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sustinator 03 Jun, 2011 11:28 Moinescu si intreaga lui echipa ne-au demonstrat inca o data ca sunt capabili sa conduca acest oras.I-am dezamagit in 2008.In anul 2012 nu se va mai intampla acet lucru.Moinescu va fi primar!
  • Matei 01 Apr, 2010 12:25 25.000 DE LOCURI DE MUNCA!!!!!UNDE ESTE PARCUL INDUSTRIAL MEDGIDIA?????VOI CETATENII MEDGIDIEI AVETI DREPTUL SA INTREBATI ,DE LA PRIMAR PINA LA PREFECT....iNVATATI SA VA FOLOSITI DREPTURILE.....EI SE TREZESC DIMINEATA SI CISTIGA BANI.....VOI UNDE VE-TI MUNCI?!!!TRAGETI LA RASPUNDERE,INTREBATI,DESCHIDETI USI,UNITIVA SI CONTROLATI...DACA NU VA VE-TI UNITI NU FACETI NIMIC ....SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRII.....
  • carla 07 Mar, 2010 22:06 haideti la vot oameni buni! ne_a aratat destul ce poate acest incompetent.....VREM REFERENDUM
  • BACTISA AIDIN 08 Feb, 2010 14:27 MOINESCU ESTE UN ESCROC SI HOT, IL CUNOSC FOARTE BINE SI NU-L MAI VREAU PRIMAR
  • Stefana 05 Feb, 2010 14:33 Iordache plateste rate la banca pentru credite facute de Moinescu pentru ani multi de acum incolo. Asta e adevarul.Succes in continuare, domnule Iordache!Medgidienii va sustin!
  • medgidian 05 Feb, 2010 14:07 am vazut si eu emisiunea de la tv alphamedia,am vazut ce am pierdut medgidienilor.? Nu-i problema,asata este dar vreau sa-mi repar greseala. Nu pot sa accept ca in 2008 am ales asemenea primar ca si Iordache.Mi-e rusine. Eu,impreuna cu familia mea o sa merg sa semnez si vreau referendum,ca altfel Medgidia va deveni comuna Butgidia. Nu se poate,nu se poate ca un primar,cum este Iordache sa spuna pe postul unei televiziuni ca:" are...ceva...in cap...dar...nu stie cum sa exprime" Vai,medgidienilor,vai,nu mai vreau sa fiu condus de un asemenea....offff!!!!!! Mi-e rusine sa folosesc cuvinte ordinare dar asta ar merita. Haideti la REFERENDUM!!!
  • fara nume 05 Feb, 2010 11:36 De tare ce e dl. Moinescu a lasat praf si pulbere in urma lui in primarie - datorii si nimic altceva in 4 ani de mandat. Probabil ca mai vrea sa faca altele noi si nu are de unde. Succes dle Iordache in continuare.
  • Aristotel 05 Feb, 2010 11:05 Devine foarte interesanta aceasta disputa. Dupa parerea mea orasul are de castigat. Hai sa vedem ce se intampla. Eu zic sa mergem sa semnam si apoi sa vedem ce mai iese. De Iordache ne-am convins. ZERO BARAT. Ar fi bine sa stie ca a castigat printr-o conjunctura alegerile si ca acum locuitorii isi dau seama ca au gresit tare. Hai fratilor sa vedem ce iese din referendumul asta. Eu as vota numai pentru faptul ca a distrus CSM-ul
  • iordache=pinochio 05 Feb, 2010 02:14 Minciuni,minciuni,iordache,semnaturile de atunci erau pt. tine,ca sa te convinga sa faci ceva cu cainii comunitari din Megidia. Bravo d-le Moinescu,de cand astept aceasta actiune! Da,vreau referendum la Medgidia!! In seara asta la tv alphamedia,Moinescu l-a facut arsice pe Iordache. Esti super tare Moinescule!!REFERENDUM!!!!!!!!