Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitrea „Hrebenciuc si Vanghelie au vrut DGIPI ca sa avem informatii pentru PSD"

ro

27 Mar, 2009 17:34 1098 Marime text
Declaraţia senatorului PSD Miron Mitrea, a fost făcută  în cadrul emisiunii „Discuţia de luni", realizată de HotNews.ro si RFI şi moderată de Dan Tapalaga. 

În timpul întâlnirii online ce a precedat înregistrarea emisiunii, senatorul PSD a afirmat că a vrut ca PSD să aleagă în primul rând Ministerul Finanţelor, unde să-l numească pe Mihai Tănăsescu, dar Viorel Hrebenciuc s-a opus, „datorită faptului că Mihai nu poate fi manipulat".

„Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie au ţinut neapărat să ia Ministerul de Interne, Viorel vorbind mereu despre doi ş'un sfert, despre DGIPI. Argumentul era nevoia PSD de a avea un serviciu de informaţii, să avem informaţii, să ştim ce se întâmplă. Am spus atunci, spun si acum chiar daca ii supar: era vorba de un grup care voia sa controleze anumite dosare care se produc acolo. Ceea ce s-a întâmplat întotdeauna în România. Totdeauna partidele şi-au dorit să controleze viaţa politică prin modul în care se manevrează dosare. Va spune un om trimis în judecata pe astfel de jocuri de dosare. Chiar dacă eu eram într-o asemenea situaţie, şi ei nu erau", a declarat Miron Mitrea pentru HotNews.ro-RFI.

Presa a speculat că Marian Vanghelie a încercat să-şi impună oamenii la Ministerul de Interne în funcţii de secretar de stat şi la şefia DGIPI. Bătălia pentru şefia serviciului secret din MI a schimbat până acum doi miniştri la interne, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, Dan Nica fiind ce-al de-al treilea ministru numit în două luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii