Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Dobre (PRO România) a depus un amendament privind creșterea valorii voucherului de vacanță la 2.230 lei

ro

22 Jul, 2020 15:20 2939 Marime text
  • Mircea Dobre, candidat Pro România pentru Primăria Constanța, despre modificările la legea privind acordarea voucherelor de vacanță
  • A propus creșterea valorii unui voucher la 2.230 lei pentru fiecare salariat român
Mircea Titus Dobre, candidat Pro România pentru Primăria Constanța a transmis, prin intermediul unei rețele de socializare, un mesaj cu care a conturat situația din Legislativ, privind voucherele de vacanță. Ieri, a avut loc ședința Comisiei de Industri și Servicii, unde Dobre a depus mai multe amendamente privind modificările aduse legii voucherelor de vacanță. El a propus, printre altele, creșterea valorii la 2.230 de lei pentru fiecare salariat din sistemul public și privat.

Iată ce a scris Mircea Dobre:

„Am reușit, în anul 2017, să realizez, împreună cu echipa, de la #MinisterulTurismului, Ordonanța de Urgență 46/2017 prin care s-au acordat, pentru prima oară, voucherele de vacanță, în România.

Angajații din sistemul public și toată industria ospitalității a avut de câștigat și toți au lăudat demersul. S-a demonstrat deja care au fost câștigurile generate de voucherele de vacanță pentru întreaga economie a României, de când s-au acordat.

Ieri, 21.07.2020, în cadrul Comisiei de Industrii și Servicii, am depus o serie de amendamente la proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.46/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, astfel încât să se prelungească perioada acordării acestor vouchere și după 2021, dar și pentru a crește valoarea voucherelor de vacanță, la 2.230 de lei pentru fiecare salariat din sistemul public și  mediul privat.

Cei din mediul privat își pot deduce contravaloarea acestor vouchere din impozitul pe profit, impozitul pe cifra de afaceri în cazul microîntreprinderilor și din impozitul specific unor activități.

Statul poate face acest efort, pentru români și pentru companiile din România, astfel încât să susțină industria ospitalității și, implicit, economia României, având în vedere faptul că banii se întorc în consumul intern. Ceea ce știm, în acest moment, este că PNL se opune, în continuare”, a punctat Mircea Titus Dobre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii