Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Banias „Guvernul stie exact ce are de facut"

ro

19 Mar, 2009 02:23 1192 Marime text
Senatorul PD-L de Constanţa, Mircea Banias, a susţinut, ieri, în plenul camerei din care face parte, o declaraţie politică pe tema combaterii crizei economice.

El a declarat că recesiunea reprezintă cea mai mare provocare pentru Guvernul Boc şi pentru coaliţia majoritară. „Cetăţenii României trebuie să ştie că actualul Guvern are un plan de măsuri bine stabilit şi bine gândit, pe câteva direcţii-cheie. În primul rând, Guvernul va investi, în 2009, circa 10 miliarde de euro din întregul buget în infrastructură. Din aceşti bani se vor demara lucrări la autostrăzi, la şosele de centură pentru marile oraşe, se va realiza reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe", a declarat senatorul constănţean. El a precizat că Guvernul Emil Boc se concentrează şi pe absorbţia fondurilor europene şi că menţine cota unică de impozitare de 16%, pentru a stimula activităţile economice. Democrat-liberalul a mai spus că „s-au pompat şi se pompează bani la CEC şi Eximbank, bănci de stat care au ca obiectiv sprijinirea mediului de afaceri".
„Din 1 aprilie 2008, Guvernul va introduce pensia socială minimă de 300 de lei. De asemenea, se va compensa cu 90% preţul medicamentelor pentru pensionarii cu pensii mai mici de 600 de lei pe lună, iar perioada de acordare a ajutorului de şomaj se va prelungi, în 2009, cu trei luni de zile", a adăugat Banias. Pedelistul susţine că, pentru viitorul imediat, Guvernul are în vedere reducerea numărului de taxe şi impozite, scutirea de impozit pe profitul reinvestit al firmelor, acordarea de garanţii de stat pentru companii, precum şi luarea unor împrumuturi externe de la Uniunea Europeană şi de la FMI. „Guvernul vrea să reducă povara fiscală, să încurajeze mediul de afaceri şi să protejeze economia în contextul unor presiuni din exterior. Îi asigur pe constănţeni de faptul că Guvernul ştie exact ce are de făcut şi e hotărât să facă ce trebuie", a conchis Mircea Banias.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 19 Mar, 2009 07:11 stiti pe dracu,umblati cu fofirlica de dimineata pina aseara ,spune-ti adevarul nu aveti oameni pt acest judet si nici pt tara,mai stim noi de cei 15000 de specialisti printre care va aflati si voi