Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:52 12 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, interpelat pe tema stadiului realizării proiectului spitalului regional de la Constanţa (document)

ro

06 Dec, 2019 00:00 1204 Marime text

De ani buni, constănţenii aşteaptă construirea şi darea în folosinţă a mult-promisului spital regional în judeţul Constanţa. Fostele guverne PSD au făcut multiple promisiuni legate de acest proiect şi, mai mult decât atât, au fost prezentate, rând pe rând, opiniei publice, mai multe variante de lucru, în vederea materializării acestei unităţi medicale deosebit de importante pentru judeţul nostru.


De pildă, fostul guvern PSD a venit iniţial cu varianta construirii spitalului regional Constanţa cu ajutorul accesării fondurilor europene, varianta în privinţa căreia foştii guvernanţi s-au răzgândit rapid. Ulterior, atât foştii guvernanţi PSD, cât şi reprezentanţii conducerii PSD Constanţa au anunţat public că spitalul regional va fi construit printr-un parteneriat public-privat cu Guvernul turc, argumentând ca doar aşa se poate "face mai repede".


Dar nici această variantă nu a rămas viabilă pentru multa vreme, deoarece fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că a găsit cea mai bună soluţie pentru construirea acestui spital regional în Constanţa, anume prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale.


Ținând cont de toate aceste aspecte controversate, deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă s-a adresat de mai multe ori fostului ministru al Sănătăţii pentru a cere lămuriri cu privire la această situaţie, însă prin adresele de răspuns din 2018, respectiv 2019, primite de la ministerul Sănătăţii nu a primit un răspuns concludent.


Huţucă afirmă că şi în momentul de faţă situaţia a rămas tot una incertă, având în vedere că nu se ştie nici până acum dacă reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au pus la dispoziţie terenul necesar pentru iniţierea acestui proiect sau dacă există sau nu un studiu de fezabilitate pentru acesta.


„De asemenea, nu am aflat dacă s-a ajuns sau nu la faza de proiectare pentru spitalul regional Constanţa sau a rămas totul doar la stadiul de promisiune. Având în vedere această situaţie total ambiguă, vă rog, să-mi precizaţi, printr-un răspuns concret şi foarte transparent, care este efectiv stadiul realizării proiectului pentru spitalul regional Constanţa, proiect despre care fostul ministru al Sănătăţii mi-a comunicat că a fost aprobat printr-un Memorandum în data de 14 noiembrie 2018”, scrie deputatul PNL Bogdan Huţucă în interpelarea adresată noului ministru al Sănătăţii, Victor Sebastian Costache (vezi secţiunea “Documente”).

 

Citeşte şi:

Premierul Dăncilă a anunţat cine şi cum va face Spitalul Regional Constanţa. Mai mare decât cel judeţean. Câte paturi va avea

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 
Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu

Ti-a placut articolul?

Comentarii