Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mincă (AJOFM), liniştit, în aşteptarea examenului „Concursul nu are legătură cu retragerea sprijinului politic"

ro

06 Jul, 2011 00:00 1324 Marime text
Minca_-_Romulus_Minca.jpgDirectorul AJOFM Constanţa, Romulus Mincă, al cărui mandat de conducere interimar a instituţiei judeţene a expirat la finele lunii iunie, aşteaptă, zilele acestea, răspunsul la contestaţia ce a formulat-o în urmă cu aproximativ două săptămâni, referitoare la retragerea sprijinului politic, în urma unei decizii a Biroului Permanent Judeţean al PDL. Totodată, Mincă se pregăteşte intens pentru examenul pe care îl va susţine pe 18, respectiv 20 iulie pentru ocuparea definitivă a funcţiei de director executiv.

Reamintim că, în urma şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa din 17 iunie, 28 dintre cei 42 de membri ai acestui for au decis retragerea sprijinului politic pentru Romulus Mincă - şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, şi pentru Marian Mitrea - directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. De precizat că, iniţial, Romulus Mincă nu se afla printre cei şapte directori de evaluat, el fiind introdus în calup pe ultima sută de metri în locul lui Stere Sponte, şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Între timp, Gigi Chiru, şeful organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, le-a transmis într-o conferinţă de presă celor care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de deciziile evaluării că sunt liberi să-şi prezinte demisiile. „Nu ne-a cerut expres să ne dăm demisiile din partid. Eu, oricum, am făcut contestaţie la Comisia de Etică şi Litigii şi aştept răspuns în aceste zile. Dacă nu voi fi mulţumit de răspuns, voi formula o altă contestaţie către Comisia Naţională de Etică şi Litigii a partidului. Eu ştiu că nu mi s-a retras sprijinul politic, ci BPJ a propus retragerea sprijinului, decizia finală aparţinând Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL. Până la soluţionarea contestaţiei, această propunere, a retragerii sprijinului, este suspendată", a spus Mincă. Acesta a mai adăugat şi faptul că nu are nemulţumiri în ceea ce priveşte activitatea Biroului Permanent Judeţean al PDL, şi nici nu are de ce să-şi înainteze demisia, aşa cum i-a fost făcută solicitarea. Mai mult, el spune că de la tam-tam-ul privind decizia BPJ nu a avut nicio discuţie cu şeful organizaţiei PDL Constanţa şi nimeni nu i-a cerut retragerea din partid.

Până când se va soluţiona contestaţia la unul din cele două foruri de decizie din partid, Mincă se pregăteşte pentru concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al AJOFM, care va avea loc pe 18 iulie, proba scrisă, şi 20 iulie, proba interviu. „Concursul nu are legătură cu retragerea sprijinului politic. Mă simt pregătit", a mai adăugat Mincă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii