Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de marinari au contractele expirate. Plus Constanța solicită Guvernului facilitarea transferurilor navigatorilor români

ro

18 May, 2020 00:00 2982 Marime text

Plus Constanța, navigatorii și reprezentanții Agențiilor de Crewing solicită Guvernului introducerea de urgență a curselor de linie către principalele noduri aeriene europene, pentru a facilita schimburile de echipaj.

“O asemenea decizie ar veni în ajutorul miilor de navigatori români blocați pe marile și oceanele lumii: în acest moment avem în jur de 22.000 de navigatori români activi, dintre care jumătate sunt ambarcati, iar dintre aceștia, aproximativ 4.500 de marinari români au contractele expirate sau urmează să le expire. Chiar dacă au fost recunoscuți că și "Key Workers" sau lucrători de importanță vitală pe plan internațional, navigatorii au rămas o categorie neglijată de autoritățile centrale din România. Azi noapte în urma întâlnirii de la Guvern, s-a hotărât printre altele prelungirea măsurii care anulează toate zborurile de pe Otopeni dinspre și către majoritatea destinațiilor europene pentru încă 14 zile. Asta înseamnă că marinarii români care și-au încheiat contractele vor rămâne blocați pe nave sau în porturi străine încă două săptămâni iar cei care trebuie să își onoreze contractele semnate nu o pot face pentru că nu pot părăsi țara”, susțin reprezentanții PLUS Constanța.
Aceștia precizează că înțeleg frustrarea și nemulțumirea tuturor navigatorilor și agențiilor de crewing din România, care aveau zboruri planificate pentru aceste zile. “Practic oamenilor li se interzice să-și câștige existența pentru ei și familiile lor, grav afectate de aceste măsuri aberante...!!! Bulgaria, țara vecină, nu a implementat niciodată astfel de măsuri restrictive, pe perioada de criză, ceea ce face ca acum mulți navigatori români să apeleze la această rută de revenire în țara, sau plecare în voiaj (via Sofia), însă cu mari eforturi logistice, necesitând inclusiv o aprobare consulară pentru fiecare persoană în parte”, mai afirmă reprezentanții Plus Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii