Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu(PNL) “COVID-19 și seceta, lecții pentru noi toți, dobrogenii. Dar avem soluții!”

ro

19 May, 2020 00:00 4027 Marime text
  • În Dobrogea, seceta pedologică extremă s-a suprapus peste pandemia de coronavirus.
  •  Avem resurse de apă. Avem nevoie doar să refacem structura canalelor de irigații.

Pandemia ne-a arătat ce înseamnă un sistem medical neperformant, subfinanțat, distrus și rămas în urmă.
În același timp, subliniază liberalul Mihai Lupu, s-a suprapus pandemiei și seceta pedologică, care scoate la iveală modul sistematic prin care s-a distrus sistemul de irigații din Dobrogea, unul extrem de util în aceste zile pentru agricultori.
“Ne-am obișnuit în acești 30 de ani să acționăm precum pompierii, stingem focul când daunele sunt deja prea mari. Nu mai putem funcționa așa, suntem în urmă cu ceea ce se întâmplă în lume. Nevoile acestui județ și ale acestei țari impun un sprijin real din partea oamenilor politici, soluții care să treacă bariera timpului, astfel încât să nu fim luați mereu prin surprindere. S-a distrus un sistem de irigații și acel loc a rămas acoperit de o liniște mormântală”, susține fostul deputat.
 

S-a distrus sistemul de irigații și s-a așternut tăcerea

Lupu afirmă că soluții sunt și numai dacă am fi fost în deșert, am fi avut o scuză. “Suntem în Dobrogea și avem resurse de apă. Avem nevoie doar să refacem structura canalelor de irigații și să aducem apa mai aproape de terenurile agricole. În același timp, ca să împiedicăm degradarea solului, e necesar să reîmpădurim zonele în cauză, să adoptăm noile tehnologii în agricultură și să cultivăm responsabil. Avem toate avantajele aici, în județul nostru, să ne pregătim conștient și responsabil pentru ceea ce promite viitorul. Rețineți bine un aspect, acela că agricultura din România poate hrăni peste 80 de milioane de oameni. Este nevoie de susținere, de un efort substanțial, de tehnologii moderne și de colaborare, astfel încât să evităm extinderea situației existente. Mereu aceeași scuză? ”Atât s-a putut”. Eu știu că se poate mai mult”, a concluzionat liberalul. 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii