Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Consultări politico-diplomatice privind aderarea României la OCDE

ro

25 Oct, 2023 21:08 924 Marime text




 
  • Miercuri, 25 octombrie 2023, secretarul de stat cu rol de coordonator național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut, la Ljubljana, consultări politico-diplomatice cu reprezentanți ai autorităților slovene privind aderarea la organizație
  • Slovenia a aderat la OCDE în anul 2010 
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), secretarul de stat cu rol de coordonator național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut miercuri, 25 octombrie 2023, la Ljubljana, consultări politico-diplomatice cu reprezentanți ai autorităților slovene privind aderarea la organizație. Slovenia a aderat la OCDE în 2010.

Oficialul român a avut consultări cu Marko Štucin, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene sloven, cu Miriam Možgan, consilierul pentru afaceri externe al Preşedintelui Sloveniei și cu Mateja Vraničar Erman, actualul coordonator OCDE din cadrul MAE sloven. Discuțiile au vizat procesul de aderare a României la OCDE și au ocazionat un schimb de opinii și bune practici, conform sursei citate.

„De asemenea, secretarul de stat, Luca Niculescu a avut discuții aplicate cu Irena Drmaž, director în cadrul Băncii Centrale a Sloveniei, cu Mitja Mavko, secretar general al Băncii de Dezvoltare a Sloveniei și cu Irena Sodin, fostul ambasador al Sloveniei la OCDE”, se arată în comunicat.


Secretarul de stat a prezentat stadiul etapei tehnice a procesului de aderare a României la OCDE și a informat cu privire la organizarea unui număr semnificativ de misiuni de evaluare ale experților Secretariatului organizației, mai precizează sursa.

Partea slovenă a evidențiat principalele elemente de detaliu și provocările privind experiența proprie de la nivelul OCDE și a prezentat modul de organizare internă în procesul de aderare și după ce Slovenia a devenit stat membru, concluzionează MAE.
 
Citește și
Tânăr român mort pe frontul din Ucraina. Avea doar 27 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii