Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr român mort pe frontul din Ucraina. Avea doar 27 de ani

ro

25 Oct, 2023 13:14 963 Marime text
Un arădean în vârstă de 27 de ani a murit pe frontul din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul românului.

„Confirmăm faptul ca autoritățile ucrainene ne-au informat cu privire la decesul unui cetățean român în Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Cernăuți a acordat asistență consulară specifică în cazurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite, constând în eliberarea documentelor în astfel de situații”, a transmis MAE.

Pe grupul Romanian Battlegroup „Getica” a foat postat următorul mesaj:

„Mai mult decat oricând, astazi strigăm „Glorie eroilor!”. Alaltăieri seară publicam un mesaj criptic. Un drapel românesc în bernă și un emoji cu un salut militar. Publicăm un mesaj criptic deoarece nu voiam sa fim cei care dezvăluie prima tragedie majoră a luptătorilor români în Ucraina. Astăzi, nu mai este un secret.

Eroul arădean Rudolf Wittmann, de doar 27 de ani, este, după informațiile noastre, primul român căzut la datorie în Ucraina.

Cu lacrimi în ochi împărtășim durerea nemărginită a familiei și aducem sincere condoleanțe celor apropiați, prietenilor și colegilor, Rudolf nu a luptat cu noi și nu îl cunoșteam. Regretam profund că nu am avut onoarea!

Eroii nu mor niciodată, ei trăiesc în sufletul și amintirea noastră și ne călăuzesc drumul spre victorie! Dumnezeu să te odihnească în pace, erou neînfricat! Őszinte részvétem! Trăiască România! Glorie eroilor neamului! Slava Ukraini!”.




Citește și:

Delegație din Ucraina, în vizită la DGA. Cooperare în combaterea contrabandei și a corupției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii