Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:05 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban vine sâmbătă la Constanţa să-şi prezinte moţiunea cu care candidează la preşedinţia PNL

ro

26 May, 2017 00:00 2927 Marime text
Candidatul la preşedinţia PNL, Ludovic Orban, vine sâmbătă la Constanţa. Preşedintele organizaţiei judeţene, Bogdan Huţucă, spune că a convocat un Comitet Director Judeţean, în cadrul căruia Orban îşi va prezenta moţiunea „Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei“, cu care va candida la Congresul din 17 iunie 2017 şi va purta discuţii libere cu liberalii constănţeni.

„Ţinta noastră este transformarea Partidul Naţional Liberal în cea mai puternică forţă politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării şi afirmării naţiunii române în lume”, se arată în debutul moţiunii depuse luni de Ludovic Orban, pe baza căreia îşi doreşte câştigarea funcţiei de preşedinte al PNL.
Orban a afirmat că libertatea este valoarea politică a doctrinei PNL şi explică faptul că, fără libertate politică, libertate economică, egalitate de şanse şi libertatea fiecărui cetăţean de a acţiona pentru împlinirea idealurilor, nu este posibilă dezvoltarea.

O relaţie specială îşi propune Orban să aibă cu primarii şi cu toţi aleşii PNL din administraţia locală, prin înfiinţarea unui departament special în cadrul secretariatului general, care să preia propunerile legislative susţinute de primari şi să le acorde sprijin acestora contra abuzurilor administraţiei centrale.
 
Primarii au fost de altfel şi cei care au dat tonul susţinerii candidaturii lui Ludovic Orban şi la Constanţa. În urmă cu două săptămâni, conducerea PNL Constanța a decis, într-o ședință de Birou Permanent Județean, cu 49 voturi, să opteze, la congresul din 17 iunie, pentru moțiunea lui Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Cristian Bușoi a obținut doar șase voturi. 
Liberalii constănţeni vor avea 135 de delegaţi desemnaţi şi 17 de drept la Congresul Național al PNL din 17 iunie 2017.

Ti-a placut articolul?

Comentarii