Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban anunță candidatura la preşedinţia PNL dintr-un „profund sentiment de responsabilitate"

ro

30 May, 2021 12:45 3244 Marime text
  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, la Consiliul Naţional al PNL, că va candida la preşedinţia partidului.

"Decizia de a candida la preşedinţia PNL este o decizie pe care am luat-o greu. Am luat-o nu pentru obiectivele mele de carieră, ci am luat-o pentru că ştiu că, în următorii ani, PNL va avea o perioadă capitală pentru evoluţia lui în următorii ani. Sunt un om simplu, un om care m-am ridicat prin munca mea, prin deschiderea permanentă pe care am avut-o faţă de colegii mei. Ştiţi despre mine că nu există membru al PNL care să aibă nevoie de mine, care vrea să comunice cu mine şi care să nu poată vorbi cu mine. Întotdeauna am privit cu respect pe fiecare membru al PNL, indiferent de poziţia din partid şi pentru mine cea mai mare onoare este onoarea de a fi membru al PNL", a afirmat Orbanm potrivit Agerpres.

El a spus că echipa sa este PNL şi nu a luat niciodată decizii singur, ci cu consultarea partidului.

„M-a întrebat mass media, după anunţul prietenului şi colegului meu Florin Cîţu, că în spatele meu nu a stat nicio echipă. Echipa mea este PNL, este fiecare membru al PNL, indiferent că am avut poziţii diferite, pentru că nu există altă echipă decât echipa PNL. Toţi cei care mă ştiţi de 30 de ani, ştiţi că niciodată nu am luat decizii singur, m-am consultat cu baza PNL. În acţiunea de promovare am căutat să ţin cont de criteriile de profesionalism. De când conduc partidul s-a îmbogăţit cu oameni de notorietate, am deschis uşile PNL. Am luat de multe ori decizii riscante, curajoase, pe muchie de cuţit. Vin cu fruntea sus în faţa dumneavoastră şi mă uit în ochii dumneavoastră fără să am motiv să plec ochii jos", a declarat liderul PNL.

Orban a menţionat că în mandatul său a avut obiectivul ca PNL să devină cea mai puternică forţă politică din România.

„M-aţi ales în fruntea PNL într-un moment dificil. Am avut un singur scop: PNL să devină cea mai puternică forţă politică din România. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European, luând o decizie riscantă, aducând cap de listă pe Rareş Bogdan, care a ajutat la forţa de penetrare a PNL. (...) Am câştigat alegerile locale, am pregătit alegerile meticulos, am luat decizii importante care a dus la câştigarea a 17 preşedinţii CJ. Nu am câştigat alegerile parlamentare, dar să vă puneţi întrebarea de ce. Nu ne-a învins PSD. A trebuit să facem faţă celei mai grele perioade postdecembriste. (...) Am trecut România prin pandemie.(...) Nu am reuşit să câştigăm pentru că ne-a bătut pandemia, nu vreun adversar politic. Cu toate acestea, am reuşit să ajungem la guvernare. Din cele 4 cele mai înalte funcţii în stat, trei aparţin PNL: preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi subsemnatul, preşedinte al Camerei Deputaţilor", a adăugat Ludovic Orban.

El a menţionat că PNL are nevoie în continuare de reorganizare, de ceea ce a făcut el în acest mandat de preşedinte.

„Candidez pentru un nou mandat dintr-un profund sentiment de responsabilitate faţă de PNL şi de destinul nostru comun. PNL are nevoie în continuare de reorganizare, de deschiderea uşilor oamenilor de valoare, de măsuri de reformă. Aceste lucruri le-am făcut în mandatul meu de preşedintele al PNL. (...) Închei prin a vă spune: de-a lungul celor 4 ani, sunt mulţi care nu au fost cu mine, care au încercat să se poziţioneze contra mea, care au avut alte păreri şi care de multe ori au luat decizii sau au influenţat comunicarea publică, la fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o, am întors şi obrazul celălalt", a mai spus Orban, adăugând că a susţinut oameni în funcţii publice, fără să ţină cont că cineva este sau nu împotriva sa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii