Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări împotriva inundaţiilor în Pantelimon, Grădina şi Casimcea

ro

17 Feb, 2011 00:00 1439 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va demara execuţia de lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Casimcea.

În acest sens, a avut loc o procedură de achiziţie pentru selectarea operatorului care se va ocupa de lucrări. Contractul a fost atribuit pe 13 decembrie 2010 firmei Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, valoarea finală a contractului fiind de 19.938.428,31 lei fără TVA. De precizat că valoarea estimată a lucrărilor a fost de 23.554.450 lei fără TVA, iar la licitaţie au participat nu mai puţin de opt operatori economici, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), locul principal de executare a lucrărilor se află pe teritoriul localităţilor Cheia, Grădina, Pantelimon, Runcu, Nistoreşti, Călugăreni şi Casimcea.

Viiturile de pe râul Casimcea au produs pagube

În caietul de sarcini al achiziţiei se precizează că din cauza faptului că în zona localităţii Casimcea viiturile pe râul cu acelaşi nume au avut caracter torenţial, cu debite importante amplificate şi de aportul de apă provenit din afluenţii Pantelimon, Cartal, Râmnicu şi Mucova, s-au produs pagube materiale însemnate."Oportunitatea lucrărilor este justificată de amploarea pagubelor materiale produse de viiturile înregistrate în ultimii zece ani şi de valoarea pagubelor potenţiale care se pot produce ca urmare a nerealizării lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor şi de impactul pe care poate să-l inducă aceste calamităţi asupra locuitorilor zonei", se mai precizează în caietul de sarcini. La elaborarea soluţiilor tehnice s-a ţinut cont de încadrarea acestei lucrări în schema de amenajare a bazinului hidrografic. Investiţia mai include şi execuţia unor podeţe în satele Cheia, Grădina, Nistoreşti şi Runcu, precum şi a unui canton de exploatare P+E+M şi a unei anexe tehnologice, la care se va ajunge de pe drumul comunal Târguşor-Grădina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii