Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:22 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea „Un regulament al coaliției este necesar”

ro

06 Feb, 2017 19:06 789 Marime text
Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că toate coalițiile politice din România au avut regulamente, iar regulamentul coaliției PSD-ALDE prevede întâlniri săptămânale ale celor două partide și proces-verbal după fiecare astfel de reuniune, informează Agerpres.

„Toate coalițiile politice, cel puțin în România, au avut așa ceva. Cu mulți ani înainte erau regulamente și protocoale foarte detaliate, care s-a dovedit că erau prea grele, prea complicate și nu era nevoie de această birocratizare, dar un regulament este necesar. Am stabilit de după alegeri să facem lucrul ăsta, au fost și alte evenimente, cei de la ALDE s-au oferit să facă ei draftul de regulament, l-au finalizat astăzi, ne-am mai uitat pe el după-amiază, a mai suferit modificări. Este important să avem în acel regulament două chestiuni la care am ținut toți și anume să ne vedem săptămânal, sunt decizii politice care trebuie luate, care trebuie puse în practică în Parlament în principal, dar de care trebuie să țină seamă și Guvernul. De asemenea, aceste întâlniri sunt utile și pentru primul-ministru, atât pentru funcționarea Guvernului, cât și pentru sprijinul de care Guvernul are nevoie în Parlament, să ne informeze cu ce proiecte legislative urmează să vină în Parlament. A doua chestiune - a fost stabilit să existe după fiecare întâlnire un minim proces-verbal, o minută, și eu am ținut mult la asta, pentru că în USL am avut multe întâlniri care, după câteva luni, o parte din ce se discuta acolo era uitat și e bine și pentru memoria instituțională", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, deși în coaliția de guvernare este un partener mai mare și unul mai mic, fiind vorba de o coaliție este bine ca cei doi parteneri să învețe să funcționeze bine.

„Cei trei lideri de partide nu merg ca persoane fizice în această coaliție, vorbesc în numele partidelor respective, iar în ce privește deciziile Guvernului sigur că are libertate totală primul-ministru și Guvernul, dar este vorba de programul de guvernare. Pe noi ne interesează ca programul de guvernare să fie respectat și pus în practică. Nici Parlamentul nu lucrează separat de Guvern, nici Guvernul nu lucrează separat de Parlament, prin Constituție sunt obligate să lucreze împreună", a subliniat Liviu Dragnea.


Sursa foto: Facebook / Liviu Dragnea

Ti-a placut articolul?

Comentarii