Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:29 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Liviu Dragnea susţine că miniştrii nu au luat în serios programul de guvernare. Declaraţiile şefului PSD după demisia miniştrilor

ro

14 Jun, 2017 22:26 758 Marime text
Liviu Dragnea a declarat în această seară că a ajuns la concluzia că o parte dintre miniştri nu a luat în serios programul de guvernare. Acesta a confirmat că toţi miniştrii PSD şi-au prezentat demisiile înainte de CExN al PSD. Singurul care nu şi-a dat demisia este ministrul Comunicaţiilor, acesta fiind plecat din ţară, dar care a declarat că o va trimite pe mail. 

Declaraţiile lui Liviu Dragnea la finalul CExN al PSD: 

Evaluarea Guvernului este poate o acțiune în premieră. 

Un partid are curajul să facă o radiografie la șase luni de guvernare.
 
Trebuie să facem schimbările necesare. Sunt măsuri deja adoptate, care au mărit salariile, dar care trebuiau dublate de un alt set de măsuri care să le susțină.
 
Unele măsuri trebuiau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar ele trebuiau să fie adoptate până în iulie 2017. 
 
Așteptam ca în partea a doua a CEx să găsim soluții. Din păcate, premierul nici n-a așteptat să avem un vot, care putea avea un rezultat sau altul. 
  
Al doilea lucru de care am luat act, anunțul premierului că-și va prezenta demisia.
 
PSD și ALDE sunt gata să prezinte un nou guvern.
 
Continuarea guvernării în actuala stare, cu Sorin Grindeanu sau nu prim-ministru, risca ca în România în trei luni de zile programul de guvernare să devină un document aproape imposibil de pus în practică.

Sper ca dl Sorin Grindeanu să nu se agațe de această procedură, pentru că nu mai are guvern. Am decis ca toți membrii PSD care se alătură unui guvern care nu e decis de PSD să-și piardă calitatea de membru.
 
Sorin Grindeanu nu a fost exclus din separat. I-am făcut mai multe propuneri. Prima - ca împreună să stabilim care sunt cele mai bune măsuri și calea de urmat. Din păcate, pur și simplu a plecat din sală. Am vrut să începem să reconstruim, nu am avut cu cine. Mâine, la CExN al PSD, vom veni cu o propunere de prim-ministru.


Declaraţii Călin Popescu Tăriceanu: 

Analiza activităţii Guvernului a condus la concluzii pe care nu ni le-am dorit: o slabă performanță a actualului executiv. Există o discrepanță majoră între percepția publică legată de performanța guvernului și realitate.
 
Am hotărât să punem realitatea pe masă. Nu este un capriciu al cuiva, nu ține de o conjunctură politică.

Miniştrii de astăzi au lucrat fără o mână care să îi conducă. 

Noi la ALDE am decis să retragem sprijinul politic pentru miniştrii din Guvernul Grindeanu. 

Un premier care nu mai beneficiază de sprijin politic nu mai poate funcţiona. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii