Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă USR Constanța. Stelian Ion și Președintele USR Mangalia abordează subiecte de interes public local

ro

15 Feb, 2024 14:57 821 Marime text
 O conferință de presă USR Constanța, în care vor fi abordate mai multe subiecte de interes public local, are loc azi, 15 februarie. 

La eveniment participă președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion și președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi.

Conferința este programată la sediul USR Constanța. 

 

UPDATE 1

În debutul conferinței de presă, Semiran Abdurefi vorbște despre Comorova. 


USR Mangalia se confruntă cu Primăria Mangalia în dosarul Pădurea Comorova. Inițiativa cetățenească a USR vizează trecerea pădurii din proprietatea privată a municipiului Mangalia în cea publică și, ulterior, în domeniul silvic.

Acțiunea a început în 2022, când USR a strâns semnături pentru proiectul de „salvare a Pădurii Comorova”, dar, potrivit reclamantei, primarul a refuzat să introducă proiectul pe ordinea de zi a Consiliului Local Mangalia.

Semiran Abdurefi, inițiatoarea proiectului, a declarat că a depus proiectul conform Codului Administrativ, dar primăria nu a răspuns la solicitările lor. În decembrie 2022, primăria a transmis că inițiativa nu mai are obiect, deoarece pădurea se află deja în domeniul public al UAT Mangalia. USR a contestat această decizie în instanță.

La primul termen de judecată, avocatul părților adverse a solicitat respingerea acțiunii invocând, printre altele, lipsa calității procesuale a reclamantei. Cu toate acestea, instanța a respins cererile Primăriei Mangalia, iar procesul continuă. Urmează ca părțile să furnizeze informații oficiale pentru a stabili dacă cele relatate în acțiune se confirmă. Următorul termen de judecată este programat pentru 28 mai (primul termen a avut loc zilele trecute) 

În chestiunea Pădurea Comorova, USR încă mai așteaptă poziția Instituției Prefectului care poate ataca în instanță autorizațiile de construire eliberate de Primăria Mangalia în zona pădurii.

Semiran Abdurefi spune că printre cei care contruiesc, respectiv societatea Eco CORSA, ar avea legătură cu fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș. 

Și ISC ar fi cerut la finalul anului trecut prefectului județului Constanța anularea acestor autorizații de construire, a mai spus consilierul USR Mangalia.

UPDATE 2 

Stelian Ion a luat cuvântul.

Așa cum trăgeam semnale de alarmă și la conferința  anterioară, caracatița se reface nu doar la Mangalia, ci si la Constanța.

Stelian Ion, președinte USR Constanța vorbește despre amendamentele respinsă de consilierii PNL și PSD ieri în ședința Consiliul Local Constanța dar și despre procesul intentat de USR în dosarul "Pădurea Comorova".

" Am o veste foarte proastă pentru constănțeni: vor betona Constanța până în buza mării! Asta au decis astăzi primarul Vergil Chițac și aliații săi de combinații imobiliare, consilierii PSD și PNL, votând proiectul de construire a șoselei de coastă pe taluzul Constanței.

Niciunul dintre ei nu se gândește o clipă să creeze locuri de joacă, spații verzi, alei pietonale, să mențină un aer curat în Constanța. Toți se gândesc numai la afaceri imobiliare, cum să ridice și mai multe betoane, să vândă terenuri prietenilor politici. 

De astăzi, Vergil Chițac și consilierii PNL și PSD au dat undă verde celui mai mare tun imobiliar din Constanța. Radu Mazăre poate fi fericit, are urmași de seamă care i-au dezgropat proiectul și se pregătesc să distrugă și taluzul orașului. 

USR a propus pentru această zonă construirea unei promenade pietonale, adică un proiect fără miză imobiliară, ci doar pentru a crește calitatea vieții constănțenilor. 

Chițac, PSD și PNL visează doar cum să le crească afacerile și conturile."

Primarul a continuat maniera samavolnică și a făcut din nou ședința online cu toate că ieri a fost aprobat bugetul Constanței. Cu noi nu s-a consultat pe propunerea de buget, probabil a făcut-o cu Ion Dumitrache (n.r. președinte organizația municipală PSD Constanța).

 Dacă ne uităm că pentru 2024, Chițac a alocat 18 milioane de lei pentru refacerea gardului Cimitirului Central, ne dăm seama la ce nivel a ajuns bătaia de joc la adresa constănțenilor", a mai punctat Stelian Ion. 


"Se face risipă în condițiile în care proiecte cerute de constănțeni și pe care noi le-am promovat ca amendamente au fost respinse pe banda rulantă. Dar așa vede omul politic mărunt Vergil Chițac nevoile constănțenilor.", a mai spus Stelian Ion.


Citește și:

Proiectele propuse de USR Constanța pentru bugetul local din 2024

Ședință extraordinară a Consiliului Municipal Constanța! Amendamentele USR nu trec de votul CLM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii