Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Live-TEXT+VIDEO Dezbatere publică organizată de USR și Forța Dreptei. Legea 154/2021 nu este pusă în aplicare! (FOTO+VIDEO)

ro

17 Jan, 2024 18:03 2772 Marime text







 
  • Indemnizațiile la care au dreptul urmașii deportaților și persoanelor persecutate de regimurile din perioada 1940 - 1945 nu sunt acordate. Acesta este motivul pentru care USR Constanța și Forța Dreptei Constanța organizează chiar în aceste momente la Constanța o dezbatere publică în care, împreună, încearcă găsirea unor soluții cu privire la aplicarea Legii 154, astfel încât legea să se aplice începând din 2024, imediat după rectificarea bugetară.
 
Pentru acești oameni și drepturile lor, PSD și PNL nu au mai găsit resurse, însă pentru pensionarii speciali și chiar foști membri ai partidului comunist, ce au nenorocit zeci de mii de vieți, sunt bani.
 
Este o nedreptate fără margini! În situația aceasta sunt zeci de mii de persoane, inclusiv din județul Constanța. La Constanța sunt aproape 27.000 de dosare depuse la Casa de Pensii de la beneficiarii legii 154/2021, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.
 
Acesta este motivul pentru care USR Constanța și Forța Dreptei Constanța organizează chiar în aceste momente la Constanța o dezbatere publică în care, împreună, încearcă găsirea unor soluții cu privire la aplicarea Legii 154, astfel încât legea să se aplice începând din 2024, imediat după rectificarea bugetară.

Dar  aplicarea legii 154 s-a amânat și în 2024 pentru 2025. Aceasta este a treia amânare.
 
Dezbaterea are loc la Hotel Continental Forum (fostul Ibis), sala Ovidiu.

Aproximativ 100 de persoane sunt prezente la dezbatere. Marea lor majoritate sunt beneficiari ai legii. Dezbaterea va fi condusă de parlamentarii constănțeni, deputatul USR, Stelian Ion, senatorul USR, Remus Negoi și deputatul Bogdan Bola de la Forța Dreptei
 
UPDATE: Stelian Ion transmite celor prezenți că dacă beneficiarii nu se vor unii și nu vor pune presiune anul acesta , legea nu se va aplica.

Deputatul Bogdan Bola saluta la rândul său audienta de la această dezbatere, cu care spune că poartă dialog de luni de zile.

„Casa de Pensii Constanta a trimis abia ieri, după 3 săptămâni a trimis un comunicat prin care anunța beneficiarii vor primi banii de la 1 ianuarie 2025, pentru că aplicarea legii s-a amânat din nou. Este o mare mizerie și statul român știa de la bun început ca banii nu vor fi plătiți și este doar o chestiune politica", afirmă deputatul Bola.

„Statul român minte și spune că nu existat foarte multe sesizări din partea beneficiarilor, ceea ce știu sigur că este o minciună” ,mai spune Bogdan Bola.

Senatorul Remus Negoi spune la rândul său că face demersuri de mai bine de 2 ani pentru prorogarea acestei legi 154/2021.

Negoi spune că presiunea trebuie sa fie pusa din cat mai multe părți, nu doar parlamentar. Mai exact , USR vrea sa depună un amendament prin care acești bani sa fie plătiți macar de la 1 martie 2024.

O parte dintre cei prezenți povestesc despre istoria familiilor lor, deportați dar și despre calvarul institututional in relația cu statul român, in incercarea de a intra în posesia reparatiei morale.

Stelian Ion le propune celor prezenți să-i ajute să se organizeze într-o asociație care să-i reprezinte, în relația cu instituțiile care pot debloca această situație

„În jur de 70% dintre beneficiari au peste 70 de ani, sunt bolnavi și cu pensii mici. Doar 30% poate vor reuși să se miște sau dispun de resurse. Legea asta nu va fi aplicată niciodată" , spune unul dintre cei prezenți la dezbatere.

Un alt participant mai tânăr spune că trebuie să rămânem optimisti.

 Stelian Ion propune sa se mai facă o dezbatere la care sa fie invitați și parlamentarii PSD și PNL de la Constanța. Toți cei prezenți sunt de acord sa se facă o Asociație care sa ii reprezinte




 Citește și
„Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popescu 18 Jan, 2024 06:56 Caraghiosii care cred ca au gasit alt subiect sa incite romanul in asa fel sa fie votati. Mai au tupeul sa aminteasca de pensiile specile , in special caraghiosul Stelian. Din pacate pentru cei normali care inca mai suntem pe meleagurile astea se vor gasi multi creduli sa i sustina .