Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:09 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Eugen Tomac, președintele PMP, prezent la evenimentul lansării candidaturilor la primăriile din județul Constanța (galerie foto)

ro

21 Feb, 2020 17:46 2665 Marime text
În aceste momente, în Sala de conferințe din cadrul Pavilionului Expozițional Constanța are loc o conferință de presă susținută de Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, Ioana Constantin, secretarul general și președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, Claudiu Palaz.
        
Cu această ocazie vor fi prezentați o parte dintre candidații Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile locale care vor avea loc în acest an.

Claudiu Palaz: „Am onoarea să îl am lângă mine pe președintele Eugen Tomac și pe Ioana Constantin, secretarul general al partidului. 42 de organizații vor fi lansate astăzi. Vrem să avem organizatii in fiecare localitate din judet”.
 
Eugen Tomac: „Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre. Am venit astăzi împreună cu Ioana Constantin care este coordonatorul pentru campania alegeilor locale. Suntem siguri că vom avea alegeri locale în câteva luni. Pentru a transmite mesaje colegilor noștri. Candidații PMP vor oferi surprize. Sunt convins că echipa pe care domnul președinte Palaz o va prezenta este o echipă de luptători.

Regretăm că anul acesta, ca de altfel în ultimii 3 ani, a fost sacrificat proiectul alegerilor primarilor în două tururi. Am strâns un milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea în două tururi înseamnă restart. În orice sondaj vă uitați, cetățenii vor alegeri în două tururi. Că este de la PMP, USR, PNL sau PSD, românii vor să aibă această șansă. Este o eroare politică.

Am intrat într-o nouă etapă în care am putea să facem ceva de a găsi modalități în care să susținem candidați pentru localități și primăriile mari să facem față într-o competiție prin care să înlăturăm administrațiile ineficiente conduse de PSD.

Vrem să știm foarte clar daca mai există șansa să creăm această alianță electorală locală pentru a putea da o variantă cetățenilor. Vorbim de responsabilitate în fața cetățenilor”, a mai precizat Tomac.

Eugen Tomac a spus că sunt 2.500 de candidați pentru primăriile din România.

„Apelul nostru va fi pentru unitatea opoziției în administrația locală și pentru înțelegerea susținerii unui candidat. Țelul nostru este să fim al treilea partid”, mai spune Tomac.

Eugen Tomac: „Un alt subiect este mai puțin legat de agenda politicienilor de astăzi. Mie îmi provoacă insomnii de 2-3 zile. Am citit în urmp cu trei zile un raport prezentat de Banca Mondială legat de învățământ. Într-o țară normală unde politicienii sunt interesați de starea populației, un asemenea raport îi bagă pe toți în sedinta. Suntem comparați cu Senegal sau alte țări din Africa. Reprezintă un semnal de alarmă! Acest raport masoară calitatea educației. Spune foarte limpede că în zona rurală media noastră este comparabilă cu cea din Senegal. Subliniez încă o dată. Un copil născut azi în România, în mediul rural, este condamnat fie să plece, fie să aibă șanse mici să se poată califica și pregăti aici în țară. Parlamentul și guvernul trebuie să trateze cu maximă seriozitate acest raport.”

Ioana Constantin: „Mă bucur că filiala PMP Constanța este printre primele filiale care își lansează candidații. Urmează Tulcea și Brăila. Este una dintre cele mai puternice organizații. Ne-am bătut foarte mult pentru acest proiect (n.r. alegerile în două tururi a primarilor). Ludovic Orban a și spus că este cel mai avansat proiect pe această temă. Există un proiect în Parlamentul Romaniei și puteau să îl aducă la vot. În lipsa a două tururi de scrutin avem cele mai mici numere de voturi prin care au fost aleși primari. La Galați a fost ales cu 9% din numărul total al populației. Milităm pentru candidați unici, pentru interesele comunității. Nu există la nivel local interes pentru educație și calitatea vieții.

Ioana Constantin a mai punctat faptul că există mai multe proiecte în Parlamentul României și candidații vor evidenția aceste proiecte dublate prin proiecte proprii.

Tomac: „Legea transparenței totale este o lege depusă de PMP în urmă cu doi ani. Prin această lege se propune că toate contractele pe care le semnează instituțiile publice să fie făcute publice. Nu doar contractele, ci și facturile. Risipa banului public este cel mai dăunător lucru care a afectat administrația locală. Un stat slab dominat de politicieni marunți nu poate genera încredere”.

Palaz: „Întotdeauna când am făcut lucruri, îmi place să mă laud. PMP și-a câștigat dreptul de a sta la masă cu celelalte partide. Sunt două funcții. Dacă vrem o unire a dreptei, celelalte partide trebuie să se uite în spate să vadă ce are. Pentru acest lucru, așteptăm 1 martie. Nu vrem să mai auzim că ați rupt dreapta. PMP va deveni a treia forță! PMP Constanța și implicit liderul sunt în toate sondajele tuturor partidelor. Nu vreau să par Grinch-ul dreptei dar cred că ar putea să existe o unitate. Recunosc am avut întâlniri cu PNL, cu Chițeac. Nu vreau să mint. Nu va fi o campanie de denigrare a adversarului. Voi merge pe o campanie pozitivă, dar nu mă voi da la o parte. Pentru dosarul cu curentul de pe plajă, va spun în exclusivitate, am primit NUP (n.r. neînceperea urmăririi penale).”

În sala mare a Pavilionului expozițional, cei trei lideri PMP s-au întalnit cu cei aproximativ 300 lideri și membrii PMP din județul Constanța.

Claudiu Palaz le spune celor prezenți că nu vor fi lăsați singuri și le asigură că va lupta pentru ei: „Suntem un partid care nu este mare, ci în creștere. Ne-au cântat mulți Prohodul, dar astăzi suntem aici".

„Azi PMP are funcții în administrația locală, județeană și națională", a adăugat Palaz.

„Vom duce o campanie la baionetă. Dacă astăzi, PMP are doar două primării in județ, anul acesta vom avea și mai mult", a mai spus liderul PMP Constanța.

Lista candidațiilor din partea PMP:
Adamclisi - Viorel Paul
Agigea - Melec Megit
Băneasa - Leonard Chiciu
Cernavodă - Marian sava
Ciocârlia - Marian Grigoriu
Cobadin - Mariana Chiper
Corbu - Vasile Poteleanu
Costinești - Dumitru Janu
Cumpăna - Virgil Cristian Xenopol
Dobromir - Ionuț Leontin Ivana
Eforie - Ionuț Anghel
Limanu - Nicolae Crăciun
Lipnița - Gelu Cercel
Lumina - Ana Maria Ciocan
Mangalia - Mihai Crăciun
Medgidia - Iasmine Agi Murat
Mereni - Vasile Simonca
Mihai Viteazu - Dănuț Jianu
Murfatlar - Vlădoi Ion
Năvodari - Costel Dumitrașcu
Pecineaga - Mihaela Gabriela Hârlău
Poarta Albă - Viorel Ainicăi
Seimeni - Radu Vulpe
Valu lui Traian - Florin Tudorel
Vulturu - Daniel Sirău
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii