Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii au facut analiza „unui an cu Tusac"

ro

25 May, 2009 03:24 1326 Marime text

pnl.jpgPNL Mangalia şi-a lansat campania la europarlamentare sâmbătă, 23 mai, printr-o conferinţă de presă, urmată de un miting al tinerilor din partid, care au împărţit pliante şi materiale promoţionale pe străzile oraşului

În cadrul conferinţei de presă, liderul formaţiunii, Viorel Oleniuc, a declarat că, în următoarele zile, la Mangalia va avea loc o campanie decentă, cu mesaje strict legate de candidaţii la funcţia de europarlamentar". Distribuirea materialelor de campania se va face „din om în om" şi nu prin cutiile poştale, iar peneliştii nu vor apela la campanii vanghelizate, cu mici şi bere şi discursuri ale unor lideri agramaţi, după cum a subliniat Viorel Oleniuc.
Totodată, membrii PNL Mangalia doresc să organizeze o campanie de strângere de semnături împotriva Ordonanţei 34, cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, care, consideră liberalii, va distruge, printre altele, cea mai mare parte a IMM-urilor. Strângerea de semnături se doreşte a fi făcută într-o zonă amenajată, din Mangalia, dar liberalii cred că primăria nu le va da autorizaţie pentru amplasarea unui cort în a acest scop.

Noile angajări din primărie pe... serviciul comunitar?

„Un an de Tusac", aşa şi-a numit alocuţiunea pe marginea împlinirii a 365 de zile de când, la Mangalia, s-a făcut schimbarea administraţiei publice. „Acest om se intitulează «primar», însă el este primar doar pentru familia lui, pentru prieteni şi pentru gaşca mică din PSD. Este primarul unor prieteni sus puşi la Constanţa şi al unor firme din acest oraş. Nu îl interesează cetăţenii oraşului şi este duşman înrăit al celor ce nu vor să îi fie slugi. El este împăratul roşu al Mangaliei, care îşi doreşte distrugerea opoziţiei şi, la un an după ce l-am susţinut în campanie - lucru de care îmi pare rău şi o declar din nou, public -, spun că proverbul românesc «nu da vrabia din mână pentru cioara de pe gard» este perfect aplicabil în cazul lui Tusac", a afirmat Viorel Oleniuc.
Liberalii au reamintit ce s-a întâmplat, în viziunea lor, „într-un an de Tusac": administraţia locală total blocată, interzicerea accesului în primărie pentru cetăţeanul de rând, prin lungi şiruri de sisteme de alarmă şi pază ultraperformante, activitatea din primărie, care începe cu mult după orele prânzului şi se termină în miez de noapte, un personal incompetent, care este angajat sau nu în mod legal (deşi se spune că recentele angajări se fac pe... Serviciul Poliţiei Comunitare, locul unde pot fi găsite personaje dintre cele mai diverse).
„Mulţi consilieri PSD sunt navetişti, nu cunosc nici măcar străzile Mangaliei. Audienţele primarului sunt ţinute de un sobor de aşa-zişi consilieri, oameni care nu au calitatea de a răspunde cetăţeanului venit în audienţă. Cei 4.400 de votanţi ai lui Tusac, adică mai puţin de un sfert dintre localnici sunt dezamăgiţi, dar, tocmai pentru a îndrepta lucrurile, eu îndemn oamenii să vină la vot. Mangalia lor era pe cale să devină o preerie, noroc cu alegerile europarlamentare, că Tusac s-a apucat să întreţină din nou spaţiile verzi. Dezavantajul faptului că a tăiat buruienile în parcuri este că acum se văd haitele de câini, ascunse până acum în iarbă", conchide Viorel Oleniuc.

Palmieri pe bani grei, în cartierele muncitoreşti ale Mangaliei

„Într-un an nu s-a construit nimic, nu s-a început niciun proiect, nu a demarat sezonul mai devreme, nu a venit niciun turist mai mult decât înainte. Cetăţenii se gândesc cu groază că mai au de aşteptat trei ani până vor schimba lucrurile".
În privinţa turismului, liberalii au afirmat că spectacolele de Paşte şi 1 Mai au fost nişte eşecuri, cheltuieli inutile într-o perioadă de criză. Mai mult, spun liberalii, în câteva zile vor fi plantaţi, la Mangalia, palmieri, normal, după clasica imitaţie a oraşului-mamă, Constanţa.
Liberalii spun că şi aceasta este o cheltuială în plus pentru un buget secătuit, mai ales că arborii vor fi amplasaţi într-o altă zonă decât cea turistică. „Bulevardul 1 Decembrie este departe de faleză, turiştii merg către plajă şi nu spre cartierele periferice. Poate doar cei ce tranzitează Mangalia către bulgari să se bucure de „peisaj", fireşte, după ce vor închide ochii la blocurile cu faţade jalnice din aceeaşi zonă", afirmă peneliştii mangalioţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii