Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii ar putea opera modificări în statut pentru evitarea imixtiunii Centrului în desemnarea liderilor din teritoriu

ro

13 Feb, 2017 00:00 1553 Marime text
Liberalii ar putea recurge la modificarea statului în baza propunerilor venite din teritoriu. În acest moment, există deja cinci propuneri de modificare a statutului PNL, „pentru o mai bună funcţionalizare şi un mai mare grad de democratizare a partidului“, între care se numără şi cerinţa ca toţi candidaţii din alegeri, pe listă sau în uninominale, „să fie stabiliţi prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naţionale“.
 
La şedinţa conducerii naţionale a PNL cu preşedinţii de filială din urmă cu zece zile, au fost prezentate aceste propuneri de modificare a statutului. Prima modificare ar fi ca Birourile Politic Local (BPL), Judeţean (BPJ) şi Naţional (BPN) să fie mai suple, formate dintr-un număr mai mic de membri, de exemplu, din maximum 40 de persoane.

O altă modificare vizează Colegiile Directoare Executive, care „să se desfiinţeze, rămânând ca foruri superioare ierarhic în raport cu birourile permanente doar Consiliile de Coordonare“.
 
Cea de-a treia propunere susţine ca „BPL şi BPJ să se constituie prin alegeri directe, universale, la nivelul organizaţiei locale, respectiv al filialei“.

O altă sugestie de modificare a statutului vizează alegerea preşedinţilor de filiale, astfel încât preşedinţii de la nivel local, judeţean şi naţional „să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toţi membrii cu cel puţin trei luni vechime în partid la data alegerilor“, cu cotizaţia la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfăşoară alegerile.

Ultima propunere se referă la candidaţii la alegeri, atât la cele pe listă, cât şi la cele uninominale, care „să fie stabiliţi prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naţionale“.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii