Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legile securității naționale, pe masa Coaliției. Stelian Ion (USR) „Este o nebunie, ca în România să-i transformăm pe toți în colaboratori ai serviciilor secrete”

ro

06 Jun, 2022 00:00 1346 Marime text
  • Legile securității naționale, despre care aflăm că sunt pe masa coaliției, au toate ingredientele unui posibil dezastru al democrației românești, susține deputatul USR, Stelian Ion
  • În momentul în care se vor discuta aceste legi în Parlament, USR va propune un pachet de măsuri care să vină să întărească controlul civil asupra acestor servicii secrete pentru a nu se ajunge la situații extreme
 
 
Legile securității naționale, despre care aflăm că sunt pe masa coaliției, au toate ingredientele unui posibil dezastru al democrației românești, susține deputatul USR, Stelian Ion.
 
„Dacă împânzim toată România și punem România la cheremul serviciilor secrete, o să ajungem într-un soi de dictatură securistă.
 
Suntem acum într-o perioadă în care epoleții sunt la putere.
 
Dacă proiecte legilor securității naționale au fost lucrate în creuzetele serviciilor secrete și nu în cabinetele politicienilor, cred că normal ar fi fost totuși ca ele să fie prezentate public, măcar către toate partidele parlamentare.
 
Este foarte ciudat că au fost trimise doar partidelor aflate la putere.
 
Suntem pe un drum foarte greșit. Este o nebunie, pur și simplu, ca în România toate firmele private, cetățenii, civilii să fie obligați să colaboreze, să-i transformăm pe toți în colaboratori ai serviciilor secrete.
 
Întărirea rolului președintelui, care decide singur, care controlează singur serviciile secrete etc este, de asemenea, de rău augur.
 
În loc să întărim controlul civil asupra serviciilor secrete, se va ajunge la situația în care, prin mecanisme exersate, funcțiile importante în stat – președinte, miniștri, conducători ai unor instituții importante, primari etc să fie decise în laboratoarele serviciilor secrete”, spune parlamentarul constănțean.
 
În momentul în care se vor discuta aceste legi în Parlament, USR va propune un pachet de măsuri care să vină să întărească controlul civil asupra acestor servicii secrete pentru a nu se ajunge la
situații extreme.
 
Deputatul USR consideră că sunt mai multe posibilități pentru a se asigura un control mai atent și efectiv asupra serviciilor secrete - se pot implica mai multe comisii parlamentare în acest control, există și instituția Avocatului Poporului, care poate prelua o parte a acestui control, prin implicarea societății civile etc.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Stelian Ion, deputat USR Constanța „Dacă ceva va clătina alianța PSD-PNL-UDMR, acesta va fi banul”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii