Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ismail Turan, de la Vila la Vilicon

ro

26 Sep, 2010 21:50 5385 Marime text
Afaceristul Ismail Turan, fost administrator al SC Vila SA, a devenit unic asociat al SC Vilicon Constanţa SA.

Pe 30 iulie a.c., asociaţii Anina Corina Radu, Elena Mustaţă, Levens Ismail, Marius-Călin Belc şi Cristian Zelcă s-au retras din afacere, lăsându-i locul lui Turan.

Prin aceeaşi hotărâre s-a decis revocarea Consiliului de Administraţie format din Marius-Călin Belc şi Cristian Zelcă, dar şi al comisiei de cenzori, din care făceau parte Cristian Vanghele, Maria Bogdan şi Cristina Regep. De pe 30 iulie, Ismail Turan a devenit preşedintele CA-ului Vilicon Constanţa şi a fost mandatat să întocmească, să semneze şi să depună actul constitutiv la Registrul Comerţului. Societatea de construcţii Vila SA a ţinut prima pagină a gazetelor anilor '90 în mai multe scandaluri legate de calitatea lucrărilor efectuate. În 1993, CNM Petromin SA a apelat la serviciile Vila SA pentru realizarea unor locuinţe de serviciu pentru angajaţii companiei. Blocul Petromin s-a ridicat în cartierul Faleză Nord, însă angajaţii societăţii nu aveau să mai locuiască în acele apartamente. Pentru recuperarea banilor, blocurile Vila au fost scoase la licitaţie, procedură la care a participat, ca ofertant, şi Vilicon-ul, bănuit de pe atunci ca făcând parte din universul afaceristic al lui Turan. Iată cum, la 17 ani de la „afacerea" cu Petromin-ul, Ismail Turan revine „pe piaţă". Potrivit Registrului Comerţului, afaceristul turc este încă implicat în SC Vila SA, dar şi în Reihan Confexim.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nicu grigore 22 Dec, 2012 16:01 din " start " vreau sa transmit simpaticului si inteligentului meu fost coleg de liceu ,ISMAIL TURAN ,cele mai sincere salutari de bine , respect si implinirea tuturor dorntelor , numai bine pentru el si familie ! cu bine ,NICU GRIGORE