Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Invitate speciale la evenimentul ”Sunt femeie. Cu ce mă confrunt în societatea românească?”, susținut de USR Constanța (FOTO)

ro

24 Mar, 2023 15:33 1798 Marime text
  
UPDATE 2 

Stelian Ion spune că primarul Elena Lasconi este un exemplu cât se poate de bun,  în antiteză cu ceea ce se întâmplă în Constanța, sub administrația Chițac.

„Cum poți ca primar să fii îndrăgit de oameni? Cum ai timp să mergi la Primărie și apoi să mergi și în teren să verifici proiectele? Cum e posibil miracolul acesta într-un oraș condus de un primar USR. Iată că se poate", a spus Stelian Ion.

 Pentru a destinde atmosfera, Elena Lasconi și-a început discursul, afirmând că nu intenționează să candideze la Constanța! 


"Eu nu sunt din Câmpulung, nu cunosc pe nimeni și nu a fost ușor să îmi fac o echipa. Dar mi-am propus să unesc oamenii și sper că am reușit. De fapt asta ne lipsește noua românilor, să fim uniți", spune Lasconi.

E ușor și fain să fii primar sau politician cu o singură condiție: să iubești oamenii!, mai spune Elena Lasconi. 


 "Eu îmi laud colegii din primărie, îi sprijin și mă mândresc cu ei", adaugă Lasconi care mai spune ca îi place să mearga între oameni.


Primărița mai spune că ascultă vocile tuturor, de la copii la bătrâni, pentru că de la ei a aflat ce-și doresc cetățenii din Câmpulung. 

E întrebată dacă a fost ajutată de experiența din presă să comunice mai bine. Spune că de fel este extrem de timidă, dar muncește mult să depașească asta. 

Lasconi mai spune că nu a simțit presiuni la licitații și nici cu atribuirile de contracte, pentru ca a spus de la început că cine cere sau ia șpagă va ajunge pe mâna justiției. 

Elena Lasconi a fost întrebată dacă o femeie ar putea să candideze la Primăria Constanța.

Lasconi a spus că nu cunoaște foarte bine femeile din organizația USR de la Constanța ca să-și dea cu părerea despre o candidatură în mod special. 
 

La Constanța nu este desemnată candidatura, în final vom alege un candidat apropiat de modelul de la Câmpulung, a completat  deputatul Stelian Ion. 



UPDATE 1

Conferința este susținută de Stelian Ion și Elena Lasconi, primar la Câmpulung Muscel.







O conferinţa de presă este susținută vineri, 24 martie, în cadrul evenimentului organizat de USR Constanţa, „SUNT FEMEIE. CU CE MĂ CONFRUNT ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ?”


Alături de reprezentantele USR Constanţa, vor încerca să răspundă la această întrebare invitatele speciale: Elena Lasconi, Alina Pătrăhău, Silvia Dinică, Diana Buzoianu, Diana Stoica şi Denisa Neagu. 

Dezbaterea are avea la Hotelul Continental Forum din Constanța. 

De la ora 17.00, Elena Lasconi şi deputatul USR, Stelian Ion vor susţine o conferinţă de presă pe teme de politică locală şi vor răspunde la câteva dintre întrebările jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Programul complet al evenimentului
  • 16.00 - 16.20 - Cât de greu sau uşor este să fii femeie în România? (să-ți întemeiezi o carieră, o familie, să fii implicată civic) – Carmen Dumitrescu, Denisa Neagu; 
  • 16.20 - 16.40 - Importanţa implicării a cât mai multor femei în comunitate, acţiuni civice, ONG-uri –Alina Pătrăhău;
  • 16.40 - 17.00 - România e sufocată de jocuri de noroc și de reclame la acestea. Ce facem ca să protejăm copiii? - Cristiana Popescu, Diana Stoica;
  • 17.00 - 17.20 - Femeile din România, între misoginism, violenţă domestică, mame minore – Mirela Garip, Silvia Dinică;
  • 17.00 - 17.20  – Conferinţă de presă pe teme de politică locală, susţinută în paralel de Elena Lasconi şi Stelian Ion;
  • 17.20 - 17.50 - Femei în politică. De ce? - Gilda Lazăr, Diana Buzoianu;
  • 18.00 - 18.30  - Leadership-ul competent nu are gen - Elena Lasconi
  • 18.30 - 20.00 - Discuții libere.

Gazdele evenimentului

Consiliere locale și județene Gilda LAZĂR (consilier județean în comisia buget-finanțe), Carmen DUMITRESCU (consilier județean în comisia de cultură), Cristiana POPESCU (consilier local municipal în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură,) și Mirela GARIP (Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială) vor deschide subiectele dezbătute prin prezentarea particularităților locale.

Despre invitaţi

Alina PĂTRĂHĂU - fondator al Asociației Dăruiește Aripi, Alina luptă pentru viața copiilor cu afecțiuni grave. Datorită ei, mulți dintre micii pacienți, care nu ar fi avut vreo șansă au primit tratamentele de care aveau nevoie în străinătate sau în România. De numele Asociație Dăruiește Aripi se leagă înființarea primei secții de oncologie pediatrică de la Constanța și renovarea și modernizarea unor secții de spital, dezvoltarea unui sistem de îngrijire la domiciliu a copiilor cu boli grave și crearea primului Registru al Cancerelor la Copii. 

Elena LASCONI - în prezent, primar al municipiului Câmpulung Muscel din partea USR, fiind prima femeie care ocupă această funcție din istoria orașului.  După o lungă și impresionantă carieră în mass-media, Elena a renunțat la jurnalism „pentru a crește calitatea vieții câmpulungenilor”.

Diana STOICA - deputat USR în Comisia pentru Sănătate și Familie, inițiatoarea legii „Fără penali în funcții publice locale“. În prezent, Diana luptă pentru adoptarea unui pachet de legi pentru a proteja oamenii de patima jocurilor de noroc, acest flagel ce distruge familii și vieți: Fără păcănele lângă școli parcuri, biserici, spitale; Fără reclame stradale la jocuri de noroc; Fără publicitate la jocuri de noroc.

Diana BUZOIANU - deputat USR în Parlamentul României, Diana este de profesie avocat, cu o vastă experiență în protecția datelor, drept comercial și drept imobiliar. Diana crede că țara noastră se află într-un moment de cotitură, așa cum a fost începutul anilor 2000 pentru generația părinților noștri. Atunci, decizia pentru mulți a fost începerea unui nou traseu departe de casă. Ea, însă, a decis să intre în politică pentru a face schimbările necesare astfel încât tinerii să nu mai plece din țară.

Silvia DINICĂ - senator USR, Silvia a depus mai multe proiecte care constituie soluții reale pentru transportul elevilor, pentru asigurarea unui nivel crescut de transparență în învățământul universitar care să conducă astfel la creșterea calității educației și la atragerea studenților către universități performante sau pentru sprijinirea victimelor traficului de persoane prin facilitarea accesului acestora la acte de identitate provizorii. Deoarece consideră că educația este singura cale spre un viitor mai bun, Silvia a organizat programe și proiecte destinate elevilor și studenților.

Denisa NEAGU – deputat USR în comisiile pentru Industrii și Servicii și Antreprenoriat și Turism. Denisa a intrat în politică după tragedia de la Colectiv, hotărând că a sta deoparte nu mai este o opțiune. A lucrat timp de 10 ani într-o multinațională, unde a avut ocazia să colaboreze cu persoane din culturi diferite, cu moduri diferite de a vedea și a face lucrurile. A învățat în toți acești ani că, dacă dorim să ducem la bun sfârșit orice proiect, este important să ascultăm toate părerile, să învățăm de la fiecare și să ne bazăm pe echipă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii