Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii prin HG 577 la Ghindăreşti Contract de zeci de miliarde pentru firma lui Mircea Marcu

ro

19 Apr, 2011 22:56 4899 Marime text
Ghindaresti_Mircea_Marcu3.jpgAutoritatea locală din Ghindăreşti a atribuit contractul privind proiectarea şi execuţia canalizării şi a unei staţii de epurare.

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul a fost atribuit SC Global Ports's Services SRL din Cumpăna. Societatea se va ocupa de proiectarea şi execuţia canalizării de la Ghindăreşti contra sumei de 6.880.101,08 lei fără TVA (aproximativ 69 de miliarde de lei vechi fără TVA) - preţul de atribuire. De precizat că valoarea estimată a contractului a fost de 7.574.504 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Conform anunţului din SEAP, la procedura de achiziţie au participat două societăţi comerciale, oferta SC Global Ports's Services SRL fiind, se pare, preferată de către autoritatea contractantă. De precizat că durata contractului este de 26 de luni de la data încheierii contractului de lucrări.

Firma Global Ports's Services este deţinută de către Mircea Marcu, fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa cu ani în urmă. Potrivit datelor oficiale furnizate de către Registrul Comerţului (Recom), Marcu este asociat şi în SC Utiltrans SA, firmă de care se ocupă în prezent fosta sa soţie, Oana Valeria Zaharia, dar şi în Danube Container Transport SRL.

Potrivit fişei de date a achiziţiei, investiţia de la Ghindăreşti nu va fi realizată din fonduri europene, fiind finanţată de la bugetul de stat prin intermediul HG nr. 577/1997 - Programul privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la reţeaua de electrificare şi la reţelele telefonice. De precizat că am încercat să luăm legătura telefonic cu afaceristul Mircea Marcu pentru detalii suplimentare privind contractul încheiat cu autoritatea locală din Ghindăreşti pe 23 martie 2011, însă nu a putut fi contactat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii