Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-o şedinţă extraordinară Consiliul Local Mangalia a anulat nişte impozite locale

ro

22 Dec, 2012 00:00 2432 Marime text
Taxe_Mangalia_-_primaria_Mangalia.jpgConsiliul Local Municipal (CLM) Mangalia s-a reunit, ieri, într-o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia au fost adoptate o serie de proiecte de hotărâre cu caracter social şi administrativ. Cel mai important proiect inclus pe ordinea de zi a vizat aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru 2013. Potrivit hotărârii adoptate de consilieri, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor de construcţie se majorează cu 20%. Taxa pe clădire pentru persoanele fizice rămâne însă la actualul nivel.

De asemenea, aleşii locali din Mangalia au decis că, pentru a asigura fondurile ce vor fi alocate proiectelor de dezvoltare comunitară, se impune introducerea unor taxe speciale, „în măsură să contribuie la suplimentarea resurselor bugetare". Iar aici au fost incluse taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţa cetăţeanului, taxa de promovare a turismului, dar şi taxa verde, care, potrivit unui comunicat de presă, „se aplică diferenţiat în funcţie de activitatea prestată, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice".

Totodată, o nouă taxă introdusă îi vizează pe agenţii economici care amplasează staţii de telefonie mobilă pe raza municipiului Mangalia.

Nu mai puţin important, tot ieri, CLM Mangalia a anulat nişte impozite locale. Astfel, agenţii economici care derulează o activitate permanentă sunt scutiţi de la plata vizei anuale a autorizaţiei de funcţionare. „Aceeaşi măsură se aplică şi agenţilor economici din municipiul Mangalia care prestează servicii turistice minimum şase luni într-un an calendaristic", se mai precizează în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii