Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:01 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident în Parlamentul României. Iulian Bulai, ales al USR ar fi fost bruscat (video)

ro

07 Feb, 2017 14:12 3733 Marime text


În timpul discursului susţinut de preşedintele Klaus Iohannis, astăzi, în faţa senatorilor şi deputaţilor, aleşii Partidului Social Democrat au părăsit sala. 

Ulterior, Iulian Bulai, parlamentar al Uniunii Salvaţi România, a dorit să solicite explicaţii colegilor săi cu privire la acest aspect. 
Simate domn, de ce aţi părăsit sala de plen? Nu suportaţi adevărul”, au fost întrebările adresate de Iulian Bulai. 
Din păcate pentru el, răspunsurile au ezitat să sosească. Ulterior, parlamentarul USR s-a deplasat lângă un grup mai mare de senatori şi deputaţi, cu aceeaşi intenţie, de a adresa aceste întrebări. La un moment dat, Iulian Bulai se vede că ar fi fost bruscat de uniii parlamentari iritaţii fiind că sunt filmaţi. Au urmat câteva zeci de secunde de agitaţie pe marginea incidentului, după care parlamentarii au revenit în sală. 
Vizavi de acest incident, senatorul de Constanţa Tit-Liviu Brăiloiu nu a avut prea multe de comentat.

Liviu Tit Brăiloiu. Nu am fost în Parlament, nu am agresat pe nimeni. Este un linşaj mediatic la adresa mea, pe care nu îl comentez. Nu comentez decât declaraţiile mele”, a declarat Tit-Liviu Brăiloiu. 

Incidentul a fost făcut public şi de avocatul constănţean Stelian-Cristian Ion.

Colegul nostru, deputatul Iulian Bulai, a fost agresat fizic astazi, după discursul Presedintelui, de senatorul Liviu Tit Brăiloiu și de alți colegi ai acestuia pe holul Plenului Camerei Deputaților sub pretextul că filma in acest spatiu. Mi de pare un gest incalificabil care nu poate fi trecut cu vederea! Am protestat și noi gălăgios pentru niste principii, dar niciodată nu am trecut limita in acest mod”, a declarat Stelian-Cristian Ion. 

Potrivit caesarfoundation.org, Iulian Bulai a absolvit Academia Națională de Arte din Oslo cu specializarea în sculptură şi artă vizuală, beneficiind de asemenea şi de o bursă Erasmus la Universitatea din Lisabona. Iulian şi-a continuat, ulterior, studiile de master în arte vizuale atât la Academia Natională de Arte din Oslo, cât şi la China Central Academy of Fine Arts din Beijing. În perioada 2014 – 2015 urmează cursurile programului de master în diplomație culturală şi global governance cu specializarea în relații internaționale, în cadrul Institutului de Diplomație Culturală din Berlin şi a Universitații din Siena. Masteratul cuprinde şi un stagiu de practică în cadrul Delegației Uniunii Europene în Islanda.În paralel cu studiile de specialitate desfăşurate in diferite țări, Iulian Bulai a absolvit cu success cursuri intensive de limbă şi cultură norvegiană, portugheză, italiană şi mandarin.

Din anul 2012, Iulian Bulai a colaborat cu Fundația Pacea din Roman la implementare anumitor proiecte de combatere a abandonului şcolar şi accelerare a incluziunii sociale. În perioada 2012-2013 a efectuat stagii de pregătire în cadrul ambasadelor Romaniei de la Beijing şi Oslo.
Pe lângă numeroase expoziții în Norvegia, Suedia, China, Germania şi România, în ultimii ani a avut intervenții media şi a scris pentru publicații norvegiene pe teme de coeziune socială, analiză politică şi dezbateri culturale.

După terminarea studiilor şi a perioadei de dezvoltare profesională doreşte să revină în țară, contribuind cu experiența sa transdisciplinară la dezvoltarea societății civile.

Sursa foto: captură video Iulian Bulai
Sursa video: Iulian Bulai


 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii