Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o încercare a primăriei de a scăpa de podul IPMC Făgădău - „Boagiu mă roagă să reluăm demersul de transmitere a celor două pasaje. Promite că le va reabilita"

ro

17 May, 2011 00:12 1655 Marime text
pod_IPMC_02.jpgPing-pongul dintre Primăria Constanţa şi Ministerul Transporturilor cu „Pasajul rutier Filimon Sârbu", cunoscut ca podul de la IPMC, continuă. După ce Mazăre a spus că nu are bani să-l reabiliteze pentru că este un obiectiv de interes naţional, acest lucru fiindu-i spus direct chiar premierului Emil Boc, în urmă cu trei luni municipalitatea a bătut din nou la uşa Ministerului, cu rugămintea de a-i lua de pe umeri povara reabilitării acestui pod îndelung contestat.

Aleşii locali au votat ieri preluarea delegată SC Confort Urban SRL a imobilului „Pasaj rutier Filimon Sârbu", cunoscut ca şi podul de la IPMC. Totodată, consilierii şi-au dat din nou acordul asupra transmiterii acestui imobil din domeniul public al municipiului şi din administrarea Consiliului Local în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale.

Votul asupra acestui din urmă proiect a venit după ce, la începutul lunii martie, viceprimarul Decebal Făgădău a avut o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, cu care a discutat din nou despre necesitatea şi oportunitatea preluării pasajului Filimon Sârbu în curtea MTI-ului, aşa cum au mai solicitat în repetate rânduri. „Am avut o ultimă încercare de a-l prelua, având în vedere faptul că lucrările la varianta Constanţei nu sunt în grafic şi de posibilitatea ca la un moment dat să se încheie licitaţia pentru lucrările la digul de larg. Conform SF-ului, la fiecare trei minute va trece câte un camion, ceea ce va fi foarte grav pentru podul de la IPMC", a spus viceprimarul Făgădău, adăugând faptul că i s-a spus că ar exista această posibilitate, de preluare, însă nu poate da nimic în scris. „Ministrul mă roagă să reluăm demersul de transmitere a celor două pasaje, cu promisiunea că le va reabilita. Ţinând cont de proiectul conexat legat de realizarea digului de larg, s-ar putea să avem sorţi de izbândă", a spus Făgădău. Tot în legătură cu această problemă, viceprimarul a fost de părere că dacă în trei luni nu se emite Hotărâre de Guvern pentru trecerea podului la MTI, obiectivul riscă să întâmpine probleme mari.

Potrivit caracteristicilor cuprinse în proiectul de hotărâre, pasajul are o lungime de 476,6 metri şi o lăţime pe două benzi de câte 7,8 metri fiecare. În plus, se precizează că starea de viabilitate a pasajului este nesatisfăcătoare.

Predarea pasajului se va face în urma unui protocol de predare-primire, care va fi încheiat, la un moment dat, între primărie şi Ministerul Transporturilor - CNADNR, după ce va fi emisă Hotărârea de Guvern privind preluarea podului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii