Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urma controlului Camerei de Conturi Constanţa PMP îi cere primarului de la Tuzla să comunice numele participanţilor la cursurile desfăşurate în Franţa şi Emiratele Arabe!

ro

13 Mar, 2018 00:00 2073 Marime text
Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, îi solicită primarului comunei Tuzla, Reşit Taner, să comunice numele participanţilor la cursurile desfăşurate în Franţa şi Emiratele Arabe în perioada 2015-2016, precum şi bugetul cheltuit în această activitate.
 
Potrivit raportului Curţii de Conturi, în urma acţiunii de audit desfăşurate la Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Tuzla asupra contului anual de execuţie bugetară pe anul 2016, s-a constatat angajarea şi plata unor cheltuieli nelegale cu deplasări în Franţa şi în Emiratele Arabe Unite, efectuate în perioada 2015-2016, cursurile în cauză nefigurând în programul de pregătire profesională a funcţionarilor publici din cadrul aparatului primarului comunei Tuzla şi nefiind legate de activitatea Primăriei.
 
„Solicit primarului comunei Tuzla să pună la dispoziţie informaţii cu privire la participanţii şi cheltuielile aferente cursurilor desfăşurate în Franţa şi Emiratele Arabe, în condiţiile în care aceste cursuri nu figurau în programul de pregătire profesională a funcţionarilor publici. Este de datoria lui să dea dovadă de corectitudine şi transparenţă şi să înlăture orice suspiciune de fraudă care tronează asupra sa“, susţine Palaz.
 

Ce a descoperit Camera de Conturi la Primăria Tuzla

 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, Camera de Conturi Constanţa a desfăşurat, în perioada 11.09.2017 - 18.10.2017, o acţiune de audit la nivelul administraţiei locale a comunei Tuzla. 
Iată principalele abateri constatate de inspectorii constănţeni, cuprinse în sinteza rezultatelor acţiunii de audit pentru anul 2016 desfăşurate la nivelul Primăriei Tuzla: plata de 625.352,7 lei, reprezentând despăgubiri câştigate în instanţă de un agent economic şi cheltuielile de judecată şi executare aferente, a fost înregistrată eronat direct pe cheltuieli, şi nu prin contul „Debitori“, în vederea urmăririi şi recuperării de la persoanele răspunzătoare; s-a constatat că există două societăţi comerciale care au beneficiat nelegal de scutirea la plată a majorărilor de întârziere pentru neplata la termen a redevenţei, respectiv a chiriei.
 
Alte aspecte constatate: nu s-a urmărit şi încasat taxa pe teren în cazul terenurilor arendate aparţinând Şcolii Gimnaziale nr.1 Tuzla; neimpunerea impozitului pe clădiri pentru cele ale căror lucrări de construcţii nu au fost finalizate, dar întrunesc elementele constitutive ale unei clădiri în vederea impozitării; UATC Tuzla a efectuat plăţi nelegale pentru servicii de legătorie arhivă, executate fără respectarea prevederilor legale în domeniu, în sumă de 13.782 de lei, şi pentru servicii de scanare documente, în sumă de 51.227 de lei, fără a exista documente justificative (procese-verbale de predare-primire) din care să rezulte numărul de documente scanate; Primăria Tuzla a angajat şi plătit cheltuieli nelegale cu deplasări în Franţa şi în Emiratele Arabe Unite, efectuate în perioada 2015- 2016: cursurile în cauză nu figurau în programul de pregătire profesională a funcţionarilor publici din cadrul aparatului primarului comunei Tuzla şi nu erau legate de activitatea Primăriei. De asemenea, participanţii la cursurile în cauză (primarul, viceprimarul şi funcţionari publici) nu au prezentat obligatoriu în termen de 30 de zile, la prima şedinţă ordinară de Consiliu Local, un raport privind deplasările efectuate sau alt înscris care să dovedească aportul cursurilor menţionate la creşterea eficienţei activităţilor desfăşurate de aceştia. 

Citeşte şi:
 
Cheltuieli nelegale cu deplasări în Franţa şi în Emiratele Arabe Unite Audit Camera de Conturi. Ce abateri au fost constatate la administraţia locală a comunei Tuzla (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii