Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

ro

23 Apr, 2019 00:00 2078 Marime text
Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa, şi-au făcut cunoscut punctul de vedere în legătură cu proiectele de hotărâre care vor intra la vot în această săptămână în cadrul şedinţei Consiliului Local Constanţa.
 
Aleşii municipali PMP vor depune un amendament la proiectul de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra terenului în suprafaţă de 1.870 mp situat în municipiul Constanţa, str. Lt. Petre Mănoiu colţ cu str. Munţii Tatra. Consilierii PMP vor depune un amendament privind preluarea întregii suprafeţe existente, nu doar a celei de 1.500 mp menţionate în proiectul de hotărâre, deoarece Arhiepiscopia nu a respectat termenul pentru ridicarea bisericii, terenul fiind alocat de CLM încă din 2001. Amendamentul PMP mai prevede ca pe teren să se construiască blocuri ANL. Dacă amendamentul va fi respins, consilierii PMP nu vor vota proiectul iniţiat de primarul Decebal Făgădău.
 

Biserica din garaj nu a putut fi relocată din cauza taberei de rromi din zonă  


Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei. Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45, din cartierul Palas, urma să fie construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică urma să aibă hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu.
 
Potrivit lui Tănăsescu, terenul pe care Consiliul Local îi ia înapoi făcea obiectul unui aşezământ social care urma să fie ridicat alături de biserica din cartierul Palas. „Terenul pentru biserică este separat. Pe terenul la care se face vorbire în  HCLM, Arhiepiscopia intenţia să amenajeze un centru social pentru locuitorii din Palas. Credincioşii din zonă trebuie să ştie că biserica va fi construită, nu există niciun impediment, deja au fost obţinute toate documentele în acest sens. Nu am reuşit să construim Centrul social din cauza taberei de rromi din zonă, care ocupaseră abuziv terenul. Şi în prezent, biserica din Palas funcţionează într-un spaţiu improvizat, practic, un fel de garaj de câţiva metri pătraţi”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
 

PMP cere buget pentru faţadele clădirilor din Peninsulă

 
Preşedintele filialei, Claudiu Palaz, a precizat că reabilitarea faţadelor clădirilor din zona peninsulară administrate de RAEDPP nu au fost bugetate şi, prin urmare, titlul nu se regăseşte în proiectul de buget pentru 2019. „Vorbim despre aprobarea sumei de 3,5 milioane lei, pentru reabilitarea clădirilor. Vom propune un amendament, în vederea alocării acestor fonduri, şi dacă nu va fi acceptat, cei trei consilieri municipali ai PMP se vor abţine de la vot în cazul acestui proiect“, a precizat liderul PMP.
 

De ce cresc taxele constănţenilor?

 
De asemenea, aleşii locali ai PMP nu vor vota proiectul privind creşterea taxelor şi impozitelor locale. „Trebuie să existe o discuţie în legătură cu această creştere a taxelor, o dezbatere în care să se explice clar de ce cresc taxele constănţenilor!”, a adăugat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz.
 
Citeşte şi:
 
UPDATE CLM Constanţa retrage dreptul de folosinţă acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra unui teren de pe strada Munţii Tatra, unde trebuia ridicat un centru social (documente)

Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea

Constanţa Poliţiştii locali au demolat construcţiile ridicate ilegat pe strada Munţii Tatra din Palas (galerie foto+video)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii