Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - Gazul din Marea Neagră să finanţeze modernizarea CET-urilor. Deputatul a solicitat premierului soluţii pentru criza termoficării de la Constanţa

ro

06 Oct, 2018 00:00 1636 Marime text

Guvernul trebuie să folosească sumele datorate statului român de companiile care deţin licenţe de exploatare în Marea Neagră către trei axe prioritate de dezvoltare şi nu către finanţarea deficitului statului sau pentru politici populist, susţine deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă.
 
El consideră că aceste sume trebuie să finanţeze: „Înfiinţarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în UAT-uri, precum şi racordarea acestora la sistemul naţional de transport de gaze sau investiţii în construcţia şi în modernizarea CET-urilor din întreaga ţară“.
 
Afirmaţia vine şi în contextul în care reluarea furnizării apei calde către constănţeni nu înseamnă, nici pe departe, că problemele care au condus la această criză au fost depăşite sau rezolvate. „Situaţia a rămas, din păcate, la fel de gravă, litigiul dintre cele două entităţi implicate, RADET şi Electrocentrale Constanţa, fiind în continuare de actualitate. Mai grav este însă că se apropie iarna, iar o nouă astfel de criză în sezonul rece ar fi catastrofală pentru populaţia Constanţei care se încălzeşte prin sistemul centralizat de termoficare. Tocmai de aceea, consider că soluţiile trebuie căutate pe termen lung, iar municipalitatea trebuie să aducă în această ecuaţie nu doar RADET şi CET, ci şi Guvernul României”, afirmă liberalul.
 
În acest sens, deputatul constănţean a adresat mai multe întrebări premierului României, Viorica Dăncilă, prin care i-a solicitat să prezinte soluţiile pe care Guvernul le are în vedere pentru rezolvarea crizei termoficării de la Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii