Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

ro

24 Jun, 2019 00:00 1712 Marime text
În ultima zi din cadrul evenimentului Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, liberalii au pus accentul pe importanţa mobilităţii urbane şi pe faptul că acest lucru lipseşte cu desăvârşire în oraşul Constanţa.
 
„Am comparat Constanţa cu Aradul, cu Oradea, şi ne-am dat seama că pentru a deveni un oraş «smart» este nevoie în primul rând de o viziune şi o deschidere către tehnologia digitală. Conectivitatea trebuie să fie facilă, iar toate zonele turistice să fie conectate la internet, să existe o conexiune permanentă între cetăţeni, turişti şi administraţie publică. Constanţa este un oraş insipid, incolor, dar cu un potenţial incredibil de dezvoltare. 
Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când, de fapt, oraşul nu are nici măcar un PUG (Plan Urbanistic General) care să permită o dezvoltare coerentă şi armonioasă din punct de vedere urbanistic şi arhitectural.

Fondurile europene sunt, de asemenea, o experienţă nefastă a actualei administraţiei publice locale, cel mai răsunător eşec fiind reabilitarea parcului arheologic, proiect care ar fi trebuit să fie implementat cu fonduri europene, dar a ajuns să fie plătit de toţi constănţenii. Singura soluţie pentru Constanţa ar fi o administraţie liberală care a demonstrat deja în restul judeţului cum se pot dezvolta comunităţi întregi cu fonduri europene”, susţine preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
Acesta a precizat că cei 29 de primari liberali din judeţul Constanţa au reuşit să atragă în ultimul exerciţiu financiar 70% din valoarea fondurilor europene de la nivelul judeţului. În acest context, liberalii apreciază că principala problemă a Constanţei nu a fost lipsa oportunităţilor, ci mai degrabă o acută lipsă de viziune a Primăriei şi a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii