Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă - „FMI şi PNL vorbesc aceeaşi limbă în materie de lipsă de performanţă guvernamentală“

ro

17 Mar, 2018 00:00 1426 Marime text
Membrii Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor au avut o întâlnire oficială cu reprezentanţii FMI pe subiectul situaţiei macroeconomice a României. „Poziţia FMI referitoare la politicile fiscal-bugetare ale Guvernului Dăncilă coincide în mare măsură cu luările de poziţie ale PNL. Deşi atât noi, cei din opoziţie, cât şi reprezentanţii FMI am abordat într-un mod realist subiectele arzătoare referitoare la starea economiei româneşti, cei din PSD nu s-au dezis nici măcar aici de celebrele lor metehne şi au prezentat un raport demn de al XIV-lea Congres al PCR!

Astfel, s-a remarcat şi de către reprezentanţii FMI faptul că maniera în care s-a menţinut un deficit sub 3% în execuţia anului 2017, prin sacrificarea investiţiilor şi blocarea plăţilor la finele anului, afectează creşterea economică pe termen mediu. În plus, creşterea economică suplimentară de care beneficiază România nu se reflectă în creşterea veniturilor fiscale. Mai mult decât atât, investiţiile în anul 2018 sunt afectate şi de scăderea surselor de finanţare a UAT-urilor, ca urmare a scăderii sumelor defalcate din impozitul pe venit (consecinţă a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%) şi din TVA, ca urmare a confiscării excedentelor bugetare.

Un alt factor care blochează investiţiile în România anului 2018 este absorbţia greoaie a fondurilor europene, consecinţă şi a prevederilor excesive şi aberante din ghidurile de implementare. În concluzie, România are nevoie urgent de o reorientare a politicilor economice dinspre consum spre investiţii“, susţine deputatul Bogdan Huţucă, ce a participat din partea Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor la întâlnirea cu reprezentanţii FMI.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii