Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă - „Bugetul aferent anului 2018 are ca principale victime primăriile!“

ro

20 Dec, 2017 00:00 2072 Marime text
Au fost respinse amendamentele la Legea Bugetului ce asigurau creşterea cotelor privind sumele defalcate către primării din impozitul pe venit şi cele care evitau confiscarea excedentelor bugetare ale primăriilor, susţine deputatul PNL Bogdan Huţucă.

„Este greu de imaginat cum se vor mai raporta parlamentarii coaliţiei la aleşii locali şi la cetăţeni. Bugetul aferent anului 2018 are ca principale victime primăriile. Spun acest lucru pentru că guvernul asigură încadrarea în deficit tăind finanţarea localităţilor din România cu efecte asupra proiectelor de dezvoltare, accesarea fondurilor europene şi a nivelului impozitelor si taxelor locale. Pe parcursul lucrărilor Comisiei buget-finanţe au fost respinse amendamentele PNL privind creşterea cotelor defalcate din IV, mărirea plafoanelor şi protejarea excedentelor bugetare“, afirmă deputatul constănţean. 

În schimb, a fost aprobat un amendament mult mai generos din partea UDMR, cu sprijinul opoziţiei. „Ulterior, şedinţa s-a suspendat pentru negocieri PSD-UDMR. La reluarea şedinţei, cele doua formaţiuni au refuzat corelarea amendamentului aprobat cu restul prevederilor din textul legii, făcându-l inaplicabil. Aşteptăm să vedem cum va gestiona plenul această problemă. Parlamentarii coaliţiei vor sacrifica sau nu primăriile?“, a conchis Huţucă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii