Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul pregăteşte introducerea unei cereri pentru păstrarea calităţii de contributor PNL demarează o campanie de informare şi strângere de semnături pentru susţinerea Pilonului II de pensii

ro

18 May, 2018 00:00 985 Marime text
Liberalii demarează o campanie de informare şi strângere de semnături referitoare la Pilonul II de pensii. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă, de preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
 
Huţucă, cel care este şi vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, a criticat coaliţia guvernamentală, pe care o acuză că dezinformează populaţia cu privire la randamentul şi opţiunea la Pilonul II de pensii, în încercarea de a lua aceşti banii şi a-i „vărsa“ în Pilonul I gestionat de stat.
 
Prin campania de informare susţinută cu ajutorul voluntarilor, Bogdan Huţucă susţine că scopul campaniei este ca cetăţeanul să înţeleagă ce presupune Pilonul II şi care sunt avantajele acestuia.
 

Proiect de lege prin care contribuţia la Pilonul II să crească

 
Mai mult decât atât, preşedintele liberalilor constănţeni a precizat ca PNL pregăteşte un proiect de lege prin care contribuţia la Pilonul II să crească la 6% şi, ulterior, la 8% din salariul brut până în 2022.
 
În acest sens, aceştia demarează o campanie de informare şi strângere de semnături pentru menţinerea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, liberalii nedorind ca acesta să fie subfinanţat.
Potrivit informaţiilor vehiculate, liberalii susţin că Pilonul II de pensie, administrat privat, este în pericol. „Guvernul nu va face o lege de desfiinţare a Pilonului II sau de naţionalizare a sumelor acumulate acolo, căci ar genera un colosal scandal european. Ei vor să-i determine pe cotizanţi să părăsească de bună voie sistemul. Astfel, vor introduce obligativitatea depunerii unei cereri individuale pentru păstrarea calităţii de contributor la Pilonul II, nedepunerea cererii urmând să genereze de drept mutarea tuturor contribuţiilor la Pilonul I de pensie, de stat. Coaliţia de guvernare ştie că, odată cu scăderea sub un anumit prag de rentabilitate a numărului contributorilor, administratorii sistemelor de pensii private se retrag de pe piaţă“, a precizat Bogdan Huţucă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii