Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:02 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir, de Ziua Mondială a Turismului „Staţiunile litoralului trebuie să se scuture de praf şi să redevină obiective turistice importante!”

ro

28 Sep, 2016 00:00 1167 Marime text
Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, face referire, în declaraţia politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor, la faptul că ieri, în întreaga lume, s-a sărbătorit Ziua Mondială a Turismului.
 
„Ziua Mondială a Turismului a fost celebrată pentru prima dată în toată lumea în anul 1980 şi are ca scop principal conştientizarea importanţei turismului, a valorilor sale sociale, culturale, politice şi economice. Se atrage, astfel, atenţia asupra rolului turismului în construirea unui viitor mai durabil, prin participarea întregii comunităţi la procesul de dezvoltare”, afirmă parlamentarul liberal.
 
Deputatul Gheorghe Dragomir consideră că „deşi numărul turiştilor care vizitează ţara noastră este, potrivit statisticilor, într-un trend ascendent, turismul din România are încă nevoie de investiţii susţinute pentru a redeveni competitiv. România are o serie de obiective turistice unice în Europa şi chiar în lume, însă absenţa unei promovări eficiente se traduce, anual, în pierderi de miliarde de euro pentru economia locală şi naţională. Cu siguranţă, promovarea deficitară, lipsa unei viziuni şi absenţa unei strategii eficiente ar putea fi printre cauzele pentru care ţara noastră nu exploatează la maximum potenţialul turistic de care dispune”.
 
În ceea ce priveşte turismul practicat în staţiunile de pe litoralul românesc, preşedintele PNL Constanţa susţine că judeţul Constanţa nu a ştiut să-şi pună în valoare atracţiile turistice. „Binecuvântat cu numeroase destinaţii şi atracţii turistice, judeţul Constanţa nu a ştiut în toţi aceşti ani să şi le pună în valoare. Mai mult, în ultimii 15 ani, autorităţile locale şi-au bătut joc de ele, contribuind la degradarea lor. Mizând soarta economică a litoralului românesc pe cartea dezmăţului şi a kitsch-ului, administraţia pesedistă a distrus tot ceea ce putea numi turism în judeţul Constanţa. Ani întregi, turiştii au fost «încântaţi» cu un turism al prostului-gust, fără programe turistice, fără alternativă, fără strălucirea de altădată. La tot acest spectacol grotesc s-a adăugat o dezvoltare haotică a infrastructurii turistice”, spune deputatul Gheorghe Dragomir.
 
Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, este de părere că „judeţul Constanţa şi staţiunile litoralului trebuie să se scuture de praf şi să redevină obiective turistice importante, care să poată satisface şi cele mai înalte standarde de calitate, atât pentru turiştii străini, cât şi pentru cei din ţară”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii