Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facilităţi fiscale pentru transportatori, adoptate în Camera Deputaţilor. Deputatul Vişan, despre efectele micşorării cotei TVA

ro

13 Dec, 2018 00:00 1716 Marime text
Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat mai multe modificări ale Codului Fiscal printr-o serie de amendamente ce vizează reducerea cotei TVA pentru serviciile de transport persoane în scop turistic sau de agrement, scutirea de la impozitul pe clădiri pentru stadioane şi alte baze sportive, precum şi scutirea de accize pentru producătorii români de cidru şi hidromel din miere.
Deputaţii au decis ca serviciile de transport persoane cu ambarcaţiuni, telecabină, trenuri istorice şi trăsuri în scop turistic şi de agrement să aibă o cotă redusă de TVA, respectiv 5%, la fel cum de la 1 noiembrie a.c beneficiază şi alte servicii din turism.
 
Deputatul social-democrat de Constanţa George Vişan consideră că acordarea acestor facilităţi fiscale va stimula creşterea turismului local şi va încuraja proprietarii unor astfel de mijloace de transport să se dezvolte pe segmentul agrement.
„ANAF se confruntă, din păcate, cu un nivel crescut al evaziunii fiscale din partea agenţilor economici responsabili cu servicii de transport în scop turistic şi de agrement. Consider că măsura reducerii cotei de TVA la 5% va fi un motiv suficient de bun pentru evitarea practicii de nedeclarare a veniturilor.
Un alt efect al micşorării cotei TVA pentru afacerile din acest domeniu ar putea reprezenta o reducere a tarifelor practicate. De asemenea, surplusul de venit obţinut în urma reducerii TVA ar putea fi utilizat pentru investiţii de îmbunătăţire a serviciilor sau, de ce nu, creşterea salariilor angajaţilor sau crearea unor locuri noi de muncă”, a precizat deputatul constănţean.
 
Proiectul de aprobare a Ordonanţei cu modificările menţionate va fi trimis spre promulgare preşedintelui României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii