Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:50 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Tomac PMP contestă la Curtea Constituţională iniţiativa legislativă de modificare a legii privind statutul aleşilor locali

ro

23 Jun, 2018 00:00 1078 Marime text
Partidul Mişcarea Populară condamnă adoptarea în Senatul României a iniţiativei legislative de modificare a Legii privind statutul aleşilor locali şi anunţă că va ataca la Curtea Constituţională această modificare, pe care o consideră nedemocratică şi anticonstituţională.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice, că adoptarea unei legi care să le asigure mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene chiar şi în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică este una abuzivă, inspirată din ideologia totalitară şi are o singură ţintă - PMP.

„Este limpede că PSD continuă linia politică a partidului-stat şi a început vânătoarea prin ţară. A face o lege exclusiv împotriva unui partid arată cât de disperat este PSD şi cum împinge limitele dincolo de orice pentru a racola nu doar parlamentari fără identitate şi principii politice, dar şi aleşi locali care pot fi şantajaţi. Singurul partid politic care a fuzionat de la alegerile locale din 2016 până în prezent este PMP, care a absorbit UNPR. Prin urmare, considerăm că această lege anticonstituţională este cu dedicaţie pentru cei care, deşi au votat în unanimitate pentru fuziunea cu PMP, vor să plece la matcă cu tot cu adeziune, lucru pe care nu-l vom accepta. Am contestat la CCR acest abuz îmbrăcat în lege de o majoritate parlamentară toxică“, a afirmat Eugen Tomac.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii