Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:56 22 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educaţia este subfinanţată, iar performanţele elevilor sunt din ce în ce mai slabe Dragomir - „A investi în educaţie înseamnă a investi în viitor”

ro

05 Oct, 2016 00:00 1181 Marime text
 

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a vorbit, în declaraţia politică susţinută ieri în plenul Camerei Deputaţilor, despre importanţa unui sistem de învăţământ de calitate. „Pe 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului, o ocazie potrivită de exprimare a respectului şi a aprecierii pentru contribuţia pe care dascălii de pretutindeni o aduc educaţiei generaţiilor viitoare. Evenimentul doreşte să ne reamintească şi faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale”, a declarat deputatul liberal.
 
Acesta susţine că „dezvoltarea economică de mâine depinde, în mare măsură, de calitatea educaţiei copiilor noştri, iar societatea românească într-o lume modernă nu poate fi posibilă fără o educaţie de calitate. Altfel spus, a investi în educaţie înseamnă a investi în viitor”.
 
Liderul PNL Constanţa consideră că, în prezent, educaţia în România încă suferă, sistemul de învăţământ fiind un capitol departe de a fi rezolvat. „În fiecare an, educaţia a fost subfinanţată, iar performanţele elevilor, din ce în ce mai slabe. Mai mult, în ultimii 26 de ani, legea educaţiei a fost modificată de peste 60 de ori, fiecare ministru care a ocupat fotoliul Ministerului Educaţiei aducând cel puţin câte o schimbare. Iar multe dintre aceste schimbări au rămas doar pe hârtie! Numărul foarte mare de copii care abandonează şcoala sau care nu promovează examenul de Bacalaureat este o altă problemă gravă cu care se confruntă educaţia în România. Totodată, corelarea deficitară a sistemului educaţional cu piaţa muncii face ca mulţi dintre absolvenţi să nu-şi găsească un loc de muncă în domeniul studiat după terminarea studiilor”, declară deputatul Gheorghe Dragomir. 
 
Preşedintele Filialei PNL Constanţa este de părere că, „dacă nu investim serios în educaţia tinerilor, dacă nu încurajăm copiii să meargă la şcoală, dacă nu îi vom sprijini să aibă succes, tot societatea românească va avea de suferit pe termen mediu şi lung. Investiţia în tineri şi în educaţia acestora este un pilon important al unui stat modern responsabil. După 26 de ani de politică iresponsabilă în educaţia românească, în care nu s-au schimbat prea multe, sistemul de învăţământ are nevoie de soluţii viabile, de investiţii importante, de schimbare pentru a obţine progresul mult-aşteptat”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii