Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După cazul accidentului din 2 Mai, USR acuză Coaliția că vrea să blocheze dotarea Poliției Locale cu bodycam-uri

ro

23 Aug, 2023 13:18 880 Marime text




Guvernul a dat un punct de vedere negativ pentru inițiativa USR care permite dotarea polițiștilor locali cu bodycam-uri. Este inexplicabil acest punct de vedere pentru o inițiativă care protejează atât cetățenii, cât și polițiștii locali.

Însă, reprezentanții USR sunt de părere că importanța bodycam-urilor purtate de polițiști a fost din nou demonstrată în cazul accidentului din 2 Mai, imaginile de pe bodycam-ul polițistului care l-a oprit și testat pe autorul accidentului fiind singurele imagini-probă în care poate fi constatat comportamentul acestuia.

”Prin introducerea bodycam-urilor în cazul Poliției Locale, cetățenii ar fi protejați împotriva eventualelor abuzuri din partea polițiștilor locali, dar și aceștia ar fi protejați de violențe, agresiuni și mărturii false. De asemenea, s-ar putea evalua clar câți polițiști locali sunt în patrulare pe străzi și câți stau ascunși prin birouri, angajați pe pile politice și plătiți din bugetele locale pe muncă fictivă”, spune deputatul USR Bogdan Rodeanu, inițiatorul legii USR pentru dotarea polițiștilor locali cu bodycam-uri.

În plus, Polițiile Locale din toată țara administrează deja centrele de supraveghere video ale orașelor și comunelor care au această dotare.

Polițiile Locale stochează imagini și operează camere video montate pe domeniul public. Mai mult, au deja și camere video montate pe mașini care filmează activitatea lor în menținerea ordinii publice.

USR face apel la parlamentarii din toate partidele să înțeleagă importanța acestui proiect și să prioritizeze siguranța cetățenilor, nu jocurile politice.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

CITEȘTE ȘI:

De ce a pierdut Primăria Constanța procesul pentru bodycam-urile Poliției Locale (MOTIVARE)


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 26 Aug, 2023 15:32 Tot asa cum administratia Constantei fuge ca de dracu de camerele de luat vederi ,prefera sa arunce miliarde pentru dublarea bordurilor decat sa monteze asa ceva !