Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directia Regionala de Drumuri si Poduri este pregatita pentru iarna

ro

18 Oct, 2002 00:00 1200 Marime text

Se apropie sezonul rece

Directorul Administratiei Nationale a Drumurilor, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, ing. Ibram Aidin, a prezentat, in cadrul sedintei Comitetului Operativ Consultativ, Raportul cu privire la stadiul pregatirii sezonului rece, actiunile intreprinse pentru desfasurarea in bune conditii a circulatiei pe drumurile nationale din judetul Constanta. Conform acestui raport, programul pregatirilor pentru iarna cuprinde urmatoarele activitati: pregatirea bazelor de deszapezire, apararea drumurilor cu panouri parazapezi, aprovizionarea cu materiale antiderapante, pregatirea, completarea si revizuirea spatiilor de depozitare, stabilirea sectoarelor pe care se actioneaza cu materiale antiderapante, organizarea retelei de coordonare operativa si informare, asigurarea informarii meteorologice si a prognozei timpului.

2000 tone de sare contra poleiului

In cursul anului 2002, pe drumurile nationale din judet s-au executat sau sunt in curs de executare lucrari de intretinere curenta si periodica, care au condus la o imbunatatire a viabilitatii drumurilor. Printre acestea se numara ranforsarea sistemului rutier cu lianti bituminosi (DN 38), repararea imbracamintii asfaltice (21.500 mp), intinderea de covor bituminos (DN 2). Conform programului pregatirilor de iarna, pentru drumurile nationale sunt prevazute 10 baze de deszapezire care functioneaza in cadrul Sectiei de Drumuri Nationale Constanta. Se afla in curs de desfasurare programul aprovizionarii cu materiale chimice si antiderapante, carburanti si lubrifianti. Necesarul preconizat pentru iarna care urmeaza este de 6.000 t nisip si 1994 t sare. Ca urmare a contractelor incheiate prin licitatie, aceasta aprovizionare va incepe in perioada urmatoare, astfel incat pana la data de 1 noiembrie sa existe in stocuri circa 4.500 t nisip si circa 600 t sare, conform graficelor de derulare a contractelor.

Mercedes-uri pentru deszapezire

La nivelul judetului, Sectia de Drumuri Nationale Constanta va actiona la deszapezire si combaterea poleiului si a ghetii cu mijloace specifice, indigene sau de productie straina. Astfel, sase utilaje multifunctionale Unimog marca Mercedes Benz (dotate cu lame de zapada, pluguri, turbo-freze, raspanditoare de material antiderapant), cinci buldoexcavatoare Caterpillar, patru autoincarcatoare cu cupa, zece autobasculante si noua tractoare U650 sunt pregatite sa faca fata eventualilor nameti sau altor manifestari proprii sezonului rece. Pentru prevenirea inzapezirii drumurilor nationale, in aceasta iarna se vor monta panouri parazapezi pe o lungime de 14.000 m.l. In momentul de fata, a declarat directorul Ibram Aidin, exista probleme cu proprietarii terenurilor care, in multe situatii, nu sunt inca de acord cu montarea panourilor deoarece nu au finalizat lucrarile agricole de toamna. Pana in prezent, au fost reparate si protejate anticoroziv toate panourile parazapezi si acestea vor fi montate pana la 1 decembrie a.c.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii