Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:45 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Bogdan Huțucă despre soluțiile guvernului Orban pentru părinții nevoiți să rămână acasă și pentru beneficiarii șomajului tehnic

ro

08 May, 2020 00:00 3252 Marime text

Astfel, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.
Prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.

“Pentru părinții nevoiți să stea cu copiii acasă și după data de 15 mai, Guvernul PNL prelungește termenul privind acordarea a 75% din salariu pentru aceștia, pe perioada suspendării activităților în școli.
Sunt analizate, în același timp, riscurile și avantajele permiterii activității creșelor și serviciilor de tip after school, pe perioada verii, în cele mai sigure condiții”, susține deputatul constănțean.
Guvernul României are soluții și pentru beneficiarii șomajului tehnic. Conform Ministerului Muncii, la data de 29 aprilie, figurează 1.027.117 români în șomaj tehnic și 270.819 români care și-au pierdut locul de muncă. “Pentru românii aflați în șomaj tehnic, vom continua plata acestuia pentru o perioadă cuprinsă între două săptămâni şi o lună, după încetarea stării de urgență. Guvernul pregătește măsuri de susținere financiară și pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă, după relaxarea măsurilor de restricție. Adică persoanele care au fost în șomaj tehnic și își reiau activitatea vor fi susținute prin plata unui cuantum din salariu o perioadă de timp, urmând să analizăm situațiile concrete pentru a adopta actul normativ. Soluțiile Guvernului sunt cel mai bun argument în această perioadă, pentru părinți și pentru beneficiarii șomajului tehnic”,transmite deputatul PNL, președintele organizației județene, Bogdan Huțucă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii