Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mircea Titus Dobre explică de ce parlamentarii Pro România nu au votat legea privind instituirea stării de alertă

ro

15 May, 2020 00:00 2085 Marime text

Parlamentarii PRO România, nu au votat legea care va guverna starea de alertă în România în contextul pandemiei de Coronavirus, pentru că aceștia consideră că românii au capacitatea de a respecta regulile fără a fi amenințați cu pedepse penale și amenzi egale cu veniturile lor pe un an.

“În anul 2020 nu le putem spune românilor doar că nu înțeleg și că nu sunt capabili să se ferească de contaminarea cu un virus decât dacă instaurăm un regim dictatorial și punem biciul pe ei. În anul 2020 era nevoie de respect față de oameni! E nevoie de cunoașterea oamenilor și de decizii normale, într-o lume normală.

După două luni de lockdown a înțeles absolut toată lumea, în România, că există un virus de care trebuie să ne ferim. Au fost suficiente explicații în mass-media, pentru a-nțelege absolut toată lumea ce trebuie să evite și ce trebuie să facă pentru a nu se contamina și pentru a nu-i contamina pe ceilalți. NU e nevoie de instaurarea unui regim dictatorial pentru a-i salva pe români! Totuși, PNL a lansat, PSD a votat cot la cot cu PNL, încă o lege neconstituțională. Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare! Românii au demonstrat că știu foarte bine să se protejeze. Tocmai de aceea avem, în două luni și jumătate, puțin peste 1.000 de decese cauzate de COVID-19, în timp ce țările din vestul Europei au peste 30.000 și au avut peste 1.000 de decese pe zi, în perioadele care au marcat vârful pandemiei.

În plus, Guvernul ar fi trebuit să se întrebe de ce numărul de decese din România a fost mai mare decât cel al țărilor din jurul nostru –Ungaria (425), Bulgaria (93), Ucraina (425), Serbia (218) - pentru că deciziile lor întârziate au dus la această situație. Dacă s-ar fi asigurat de la început, măcar din februarie, că sutele de mii de români intrați în țară, care veneau din zonele roșii și galbene, ar fi stat în carantină sau în izolare, poate ar fi fost mult mai mic numărul de decese. Dar foarte mulți s-au întors în țară și nu le-a spus nimeni să stea în carantină sau în izolare. Chiar se putea întâmpla o mare nenorocire. Faptul să nu a fost atât de grav cum ne așteptam nu ține de vreun merit al Guvernului, ci chiar de capacitatea românilor de a se proteja fără amenințări din partea statului.

Constituția este călcată în picioare, la fel și democrația, în numele combaterii bolilor, deși nu este nimic normal în această abordare și în acest comportament, decât dacă prin toate aceste încălcări grave, cei care au votat și-au asumat că îi consideră pe români incapabili să se apere de îmbolnăvire fără regim dictatorial”, susține în numele Pro România, deputatul de Constanța, Mircea Titus Dobre. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii