Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum sa ai o afacere la 19 ani

ro

25 Oct, 2008 00:00 3955 Marime text
1224878377.jpg

Ion Alexandroae este elev in clasa a XII-a F la Liceul "Nicolae Balcescu" din Medgidia si a reusit sa transforme pasiunea pentru apicultura in afacere.

La varsta de 13 ani, tanarul a descoperit in casa in care se mutase de curand, impreuna cu familia, reviste vechi, in care era descrisa apicultura si modalitatile de crestere a albinelor. Subiectul i s-a parut interesant si a inceput sa citeasca din scoarta in scoarta articolele revistelor. Toata afacerea a inceput cu achizitionarea catorva stupi, care au costat la aceea vreme in jur de 1.000 de euro, iar principalul sponsor a fost tatal lui Ionut. Liceanul spune ca initial nu s-a gandit ca pasiunea s-ar putea transforma in afacere. "Am avut incredere in mine, am urmat niste cursuri si acum am ajuns la 50 de stupi. Pot sa spun ca imi merge bine", a declarat Ionut. Pentru liceanul de doar 19 ani totul este numai pasiune si spune ca nu face acest lucru pentru bani, desi au inceput sa vina si castigurile o data cu anul 2006. Anul acesta, Ion Alexandroae a participat la Ziua Recoltei, organizata la Constanta, si a obtinut diploma de excelenta. "Am avut vanzare frumoasa si ma bucur ca pot face ceva util si frumos in acelasi timp", spune Ionut.

Si scoala si business

Afacerea cu stupi ii ocupa tanarului licean tot timpul liber si recunoaste ca uneori nu are vreme nici pentru el, dar spune ca avantajele sunt multiple. In primul rand, independenta financiara obtinuta prin vanzarea produselor la procesatorii autorizati. Elevul de clasa a XII-a este constient de importanta examenelor pe care le va sustine anul viitor si a redus numarul de stupi, pentru ca volumul de munca sa fie mai mic. Planurile sale de viitor includ admiterea la Academia de Politie si la Serviciul Roman de Informatii. Insa business-ul va continua, deoarece este o placere pentru el sa faca lucrul acesta. "Este ceva frumos si util si ma tine departe de stresul orasului", a concluzionat tanarul.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii