Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi deveni delegat Membrii USR sună mobilizarea să acopere cât mai multe secţii de votare la referendumul pentru familie

ro

25 Sep, 2018 00:00 6016 Marime text
În weekendul 6-7 octombrie 2018 va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. „Deoarece va fi un referendum fără sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot, adică nu vom şti care este prezenţa reală la urne, deşi acest lucru este fundamental pentru ca referendumul să fie valabil, este extrem de important ca USR să participe cu delegaţi în toate secţiile de votare”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
USR, ca partid parlamentar, trebuie să trimită un delegat în fiecare secţie de votare pentru a se asigura de corectitudinea procesului, având în vedere şi antecedentele penale ale lui Liviu Dragnea pe tema fraudării referendumului - mai notează aceştia.
 
Din acest motiv, membrii USR se vor mobiliza pentru a acoperi cât mai multe secţii de votare, peste 19.000, prilej cu care fac apel la simpatizanţii partidului, precum şi la simplii cetăţeni care vor să fie delegaţi din partea USR să se înscrie pe site-ul http://delegati.usr.ro/ pentru a supraveghea referendumul.
 
E bine de ştiut:
- Delegaţii USR nu trebuie să fie neapărat membri de partid.
- Activitatea în secţia de votare se remunerează de către stat.
- Înainte de votare, delegaţii amenajează secţia de votare, verifică materialele (buletinele de vot, listele electorale, cabinele de vot, ştampilele, rechizitele) şi sigilează sala.
- În zilele de votare, delegaţii verifică actele de identitate, pun alegătorii să semneze pe listele electorale, înmânează ştampila şi buletinele de vot.
- După încheierea votării, delegaţii numără voturile şi întocmesc procesele-verbale de constatare a rezultatelor votării.
- Toţi delegaţii vor primi în timp util un ghid detaliat şi, de asemenea, USR va organiza şi training-uri video.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii