Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:41 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu un PSD puternic în judeţ PNL Constanţa caută un „preşedinte de weekend“

ro

07 Mar, 2017 00:00 1588 Marime text
Convenţia Naţională a Partidului Naţional Liberal, în cadrul căreia va fi votată conducerea formaţiunii politice, a fost convocată pentru data de 17 iunie, la Bucureşti. 5.000 de liberali urmează să-şi aleagă preşedintele. Deocamdată, Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a aprobat componenţa Comisiei pentru organizarea alegerilor interne.
 
Cei doi liberali de la Constanţa vehiculaţi drept candidaţi pentru preşedinţia organizaţiei judeţene sunt în etapa de cristalizare a echipelor, fără de care candidatura lor nu ar avea niciun fel de consistenţă.
 
Atât deputatul Bogdan Huţucă, cât şi consilierul judeţean Remus Cristy Băisan sunt conştienţi, probabil, de faptul că echipa este mult mai importantă decât însuşi preşedintele, acesta din urmă fiind mai degrabă o interfaţă între judeţ şi Bucureşti.
 
O serie de liberali cu care am discutat refuză să intre în această competiţie, deoarece, spun aceştia, „nu se joacă cinstit“, iar „PSD este atât de puternic la nivelul judeţului, încât ar reuşi să distrugă pe oricine“. Primarii PNL dau cel mai adesea această explicaţie, refuzând expunerea, de teamă că vor fi „tăiaţi“ la fonduri sau decredibilizaţi.
 
Aşa stând lucrurile, cel mai probabil, viitorul preşedinte al PNL Constanţa va fi unul de weekend şi, pe cât posibil, „apă sfinţită“, ca să nu deranjeze nici partidul, şi, mai ales, nici PSD.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii