Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cseke Attila „Ministerul Dezvoltării poate aloca 50 de miliarde de lei pentru realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor”

ro

03 Sep, 2021 19:24 2950 Marime text


 
  • Guvernul a adoptat propunerea Ministerului Dezvoltării privind programul de investiții Anghel Saligny.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației poate aloca 50 de miliarde de lei pentru investiții în realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor județene și comunale – a anunțat ministrul dezvoltării Cseke Attila. 

Cseke Attila a precizat: „Aceste investiții sunt vitale, asigură accesul cetățenilor la unele servicii publice de bază. 57% din drumurile județene și 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, iar 70% din localități nu sunt racordate la rețeaua de distribuție de gaze. Totodată, 29% din localități nu dispun de rețea de apă și 57% de rețea de canalizare în condițiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din școlile rurale.”


„Autoritățile locale pot accesa fondurile disponibile, digital, în mod transparent, printr-o aplicație pusă la dispoziție recent de către Ministerul Dezvoltării. ”Prevederile actului normativ care reglementează acest program au fost îmbunătățite în ultima perioadă când propunerea a fost supusă dezbaterii publice”, a mai adăugat ministrul.

Totodată, programul conține unele garanții privind durabilitatea investițiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar dacă în localitate a fost deja construită o rețea de apă și canalizare, evitând astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa țevile necesare acestor construcții. ”Indignarea oamenilor este justificată atunci când se intervine ulterior la o lucrare de modernizare de drum pentru a descoperi asfaltul și a amplasa țevile necesare rețelelor de apă și canalizare. Prevederile programului Anghel Saligny exclud astfel de situații. Vom construi mai întâi rețelele de utilități și doar ulterior drumurile”, a conchis Cseke Attila.

Citește și: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" (video+document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii