Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Martin, candidat la Primăria Constanța, din partea Partidului Ecologist Român „Nu cred că poți să faci nici turism, nici dezvoltare și nici politică fără să iubești oamenii” (galerie foto)

ro

16 Jul, 2020 00:00 3829 Marime text
  • Corina Martin este candidatul la Primăria Constanța, din partea Partidului Ecologist Român
  • Anunțul a fost făcut de ziua de naștere a fostului președinte ANAT, în Piața Ovidiu
  • „Felul în care s-a făcut politică până acum nu este ceea ce ne dorim noi, constănțenii”

Partidul Ecologist Român, Filiala Judeţeană Constanţa a organizat miercuri, 15 iulie, o conferință de presă alături de conducerea la nivel naţional și judeţean a PER. Corina Martin va candida pentru Primăria Constanța, din partea formațiunii PER. Anunțul candidaturii a venit fix de ziua Corinei Martin.
La eveniment au participat Dănuț Pop, Președinte Partidul Ecologist Român, Mircea Andrei – Secretar General PER, Daniel Moraru - PrimVicepreședinte PER și Președinte Filiala Judeţeană Constanţa și Corina Martin –Vicepreședinte PER și Președinte Organizaţia Municipală Constanţa.
Daniel Moraru a luat primul cuvântul: „Provin din mediul de afaceri. Fac politică de 30 de ani - politica bunului simț, politica dezvoltării personale. De puțin timp activez în PER. Motivul pentru care m-am înscris în partid este că acest partid are 30 de ani de activitate. Este un partid de ideologie, de lideri. Cred că pot să contribui la dezvoltarea orașului, societății din Constanța. Mă aflu în fața dvs. pentru a deschide o ușă în cadrul colaborării cu presa."


Constanța are nevoie de un gospodar

Corina Martin a fost identificată de formațiunea PER și de către Daniel Moraru, care a spus că este o trecere numai bună din turism în politic pentru noul vicepreședinte PER, Corian Martin.
"Noi, PER Constanța, garantul comunicării dintre noi și mass media credem că este doamna Corina Martin, care a activat pro bono pentru turism, este ambasadorul turismului romanesc. Doamna Corina Martin va candida pentru funcția de primar al orașului Constanta", a spus Daniel Moraru. El a mai spus ca orașul Constanța are nevoie de un gospodar, iar acel gospodar îl vede în noul candidat la municipalitate.
La eveniment fiind prezent și președintele formațiunii PER, Dănuț Pop, i-a transmis un călduros la mulți ani și a ținut să precizeze că a venit pentru lansarea candidaturii Corinei Martina.
„Am venit astăzi să îi lansăm candidatura Corinei Martin. Suntem sigur că poate să aducă ceva în orașul Constanța. Împreună cu noi, cu echipa de la Constanța, o să facă o figură frumoasă și poate câștiga primaria", a spus Dănuț Pop.
Secretarul general, Mircea Andrei a luat cuvântul: „Suntem bucuroși să ne aflam aici. Multumim organizatiei de Constanta pentru orgranizarea de aici in aer liber. Respecta prevederile legale. As vrea sa va spun ca ne-am gandit mult pentru alegerea unui candidat pentru Constanta. Inima orasului este turismul. Îi mulțumim doamnei Corina Martin pentru că a acceptat să candideze la Primaria Constanta".
 

De la politica turismului la politica propriu-zisă

Corina Martin a debutat discursul cu o trecere în revistă a carierei sale în mediul privat și munca depusă pro bono în turismul românesc. De altfel, chiar ieri s-au împlinit 15 ani de activitate, unde a făcut turism pentru Constanța

„Mulțumesc presei, reprezentanțiilor mass media pe care îi cunosc și lucrez de 15 ani. Sunt 14 ani de când fac turism la Constanța și pentru România, în realitate sunt 15. Chiar astăzi. Mă știți și vă știu - vorbim despre turism. Pentru Constanța și despre Constanța, despre turism în Româia și pentru Turism în România. Poate veți spune că nu am făcut politică până astăzi. Până astăzi am făcut turism și politică. Am făcut politica turismului. De astăzi fac și politică. Sunt președintele formațiunii municipale și candidez la primăria Constanța și vicepreședinte la nivel național al partidului. De ce închei activitatea de la conducerea organizațiilor din turism și de ce de astazi candidez la primăria din Constanța? Am început în 2005, 2 mandate la rând de președinte ANAT SE. Apoi am devenit președinte ANAT în 2009. Două mandate la rând, atât cât permite statutul ANAT. În 2007, am înființat asociația Litoral, devenită ulterior Litoral-Delta Dunării. Din 2007 fac turism și politică. În federația înființată în 2009, am reunit autorități locale alături de operatori privați din turism, în județul Constanța și Tulcea, dar și în toată țara.
Așadar din 2007, turism cu politică pentru că a lucre cu primar iși președinți de CJ nu mi-a fost neapărat ușor, dar am făcut asta pentru a dezvolta și promova turismul la Constanța, Dobrogea și România. Am această experiență prin colaborări. Am învățat astfel administrație publică", a spus Corina Martin.
 

Fac un pas în față și îmi asum implicarea în viața politică pentru Constanța

Candidatura vine după ce Corina Martin a spus că nu era decisă cu cine să voteze pe 27 septembrie, când ar trebui să se desfășoare alegerile locale și că este momentul să nu mai aștepte alți patru ani pentru o schimbare în bine.

„Fac astăzi un pas înainte. Începând de astăzi, vreau să lucrez pentru dezvoltarea și promovarea pentru orașul Constanța, la un alt nivel. De ce am intrat în politică? Pentru că și eu fac parte dintre acei foarte mulți constănțeni, care pe 27 septembrie nu au cu cine vota, în Constanța. Mă număr printre cei care se întreabă cu cine voi vota. Sunt 30 de ani de când activez în mediul privat cu agenția mea de turism, și după 30 de ani nu am de gând să mai aștept patru ani din viața mea, a copiilor mei, a prietenilor mei și a copiilor prietenilor mei. Fac un pas în față și îmi asum implicarea în viața politică pentru Constanța. Felul în care s-a făcut politică până acum nu este ceea ce ne dorim noi, constănțenii. Eu cred în mine și în echipa mea, dar și în proiectele pe care le am și anunț oficial că voi candida la Primăria Constanța. Și vom câșiga Constanța”, a mai spus Corina Martin.
„Nu cred că poți să faci nici turism, nici dezvoltare și nici politică fără să iubești oamenii. Nu știu câți dintre candidații pentru astăzi iubesc oamenii ca să își asume o viziune pentru oameni”, a mai adăugat Corina Martin. Ea a mai spus că oamenii vor schimba orașul, nu primarul sau partidul.
 

Îmi doresc ca orașul să devină o destinație turistică de 12 luni pe an

Corina Martin dorește să redea mândria locuitorilor din Constanța și să transforme municipiul într-o destinație turistică de succes, care să fie vizitată 12 luni pe an, nu doar în sezonul estival, punând accent și pe cultura și istoria autohtonă.

„Cred că la Constanța ne-am pierdut identitatea orașului și primul meu obiectiv este să redau strălucirea orașului, mândria de a fi constănțean. Pentru a face lucruri mari într-un oraș trebuie să ai această mândrie și să ai „eu pot” și „eu vreau”. Am pus interesele orașului, județului și litoralului înaintea oricăror alte interese. Îmi doresc ca orașul să devină o destinație turistică de 12 luni pe an. Alte orașe sunt înaintea orașului Constanța. Îmi doresc turism, istorie și cultură la Constanța. Și istoria și cultura trebuie să facă parte din identiatea Constanța”, a punctat Corina Martin.
Corina Martin a mai spus că este pregătită să fie atacată de alți lideri politici locali din simplul fapt că se tem de candidatura ei la primărie.
„Sunt pregătită să intru în confruntare cu toți bărbații politici ai Constanței. Îmi asum ca femeie candidatura la primăria Constanța pentru că eu consider că o femeie poate mai mult. Și sunt conștientă că voi fi atacată de cei care se tem de mine. Deasupra mea și lângă mine este Dumnezeu și vă propun să facem echipă pentru Constanța. Voi fi omul care va aduce politica nouă la Constanța”, a spus candidatul PER.


Citește și

LIVE VIDEO Corina Martin își lansează candidatura la Primăria Constanța, din partea Partidului Ecologist Român (galerie foto)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii