Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Martin, atac la Palaz Prefectul nu renunţă la procesul privind taxele şi impozitele de la Mangalia

ro

16 Jun, 2011 00:11 2610 Marime text
PrefectMangalia_ClaudiuPalaz005.jpgPrintr-o informare transmisă ieri, Corina Martin, în calitate de preşedintă a Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, îi cere prefectului Claudiu Palaz să renunţe la procesul prin care a atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Local Mangalia privitoare la taxele şi impozitele locale, printre care şi taxa de promovare, care afectează direct asociaţia pe care o reprezintă

În replică, prefectul Claudiu Palaz susţine că nu va face acest lucru atâta timp cât taxele şi impozitele locale stabilite de edilul Mangaliei sunt în neconcordanţă cu legea.

prefectMangalia_ClaudiuTusac4.jpg„Exclud varianta de a renunţa la acest proces, cu atât mai mult cu cât sesizările privind neregulile referitoare la încasarea acestei taxe au fost făcute de agenţii economici din sudul litoralului şi cât timp taxa de promovare instituită de Consiliul Local Mangalia este ascunsă sub taxa de paragină", a spus acesta.

În comunicatul transmis de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Litoral - Delta Dunării se precizează: „Taxa verde, taxa de paragină şi taxa de promovare, instituite recent prin decizie a Consiliului Local Mangalia, au fost introduse în urma nemulţumirilor şi sesizărilor majore exprimate de ANAT în numele Tour-operatorilor de turism, dar şi de mass-media şi de opinia publică în general, ca urmare a problemelor acute pe care le are sudul litoralului". De asemenea, se precizează că taxa de promovare a fost propusă de Asociaţia Litoral cu un an în urmă, atunci când a solicitat tuturor consiliilor locale de pe litoral să instituie această taxă ca obligatorie pentru toţi agenţii economici din staţiuni, pentru a putea asigura bugetul necesar activităţii de promovare a staţiunilor, în condiţiile în care litoralul nu beneficiază de promovare din partea statului. În plus, se pare că această taxă ar fi constituit chiar un subiect de dezbatere şi ar fi fost apreciată de către MDRT ca şi soluţie de abordat pentru toate staţiunile, la nivel naţional.

PrefectMangalia_CorinaMartin.jpg„Dacă prefectul atacă în instanţă deciziile de instituire a unor taxe care ar contribui major şi decisiv la relansarea sudului litoralului, nu putem să înţelegem decât că domnia sa nu se consultă prea des cu ministrul Turismului, Elena Udrea, din moment ce nu ştie că aceste taxe şi necesitatea impunerii lor au fost prezentate de către Asociaţia Litoral, dezbătute şi agreate şi la nivelul MDRT ca soluţii pentru relansarea sudului litoralului (...) Cerem ferm prefectului Constanţei să renunţe la atacarea în instanţă a acestor taxe", se mai precizează în informare.

Menţionăm că în luna ianuarie a acestui an, prefectul Claudiu Palaz a atacat la instanţa de contencios administrativ hotărârea de Consiliu Local Mangalia adoptată la finele anul trecut privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale, taxe care, în ciuda faptului că sunt suspendate până la judecarea procesului, se pare că sunt percepute în continuare de autorităţile locale.

Tusac s-a ales cu plângere penală

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a formulat ieri o plângere penală împotriva primarului Mangaliei, Claudiu Mihai Tusac, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. „De mai bine de jumătate de an, primarul Tusac încalcă repetat şi cu bună ştiinţă prevederile legale privitoare la adoptarea actelor administrative de către autorităţile publice locale, ceea ce are consecinţe negative asupra contribuabililor, pe care-i obligă să achite la bugetul local al Municipiului Mangalia impozite şi taxe locale adoptate nelegal. Prin HCL Mangalia 3/25.01.2011, pe care, de altfel, am atacat-o astăzi în instanţă, s-a încălcat legislaţia privind adoptarea şi încasarea taxelor şi impozitelor. Primarul Tusac, în loc să vegheze la respectarea şi aplicarea legii, este primul care o încalcă, şi asta este cu atât mai grav cu cât consecinţa actelor sale este vătămarea intereselor cetăţenilor municipiului Mangalia. De aceea, nu voi permite ca în spatele unor aşa-zise interese ale turismului din sudul litoralului să se aducă grave atingerii legii şi cetăţenilor", a declarat prefectul judeţului Constanţa prin intermediul unei informări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Horia 16 Jun, 2011 07:46 l ati distrus pe prostul asta de Palas ! va trece repede in istoria celor distrusi de presa si prostie